România se apropie de 100.000 de cazuri COVID-19, dar școlile se redeschid. Sfaturile medicului Virgil Musta

Ultima actualizare:

    Virgil Musta a vorbit despre reînceperea școlii în condițiile în care România se apropie de 100.000 de cazuri COVID-19
Virgil Musta a vorbit despre reînceperea școlii în condițiile în care România se apropie de 100.000 de cazuri COVID-19

Redeschiderea școlilor, în condițiile în care numărul celor diagnosticați cu noul virus în România a trecut de 95.000,reprezintă un motiv de îngrijorare atât pentru autorități, cât și pentru părinți. Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara a explicat, într-un mesaj postat pe Facebook, care este rolul unităţilor de învăţământ, al administraţiei, părinţilor şi cadrelor didactice, odată cu debutul noului an şcolar. În plus, doctorul a avertizat că nu vor exista ”zero riscuri” în cazul trimiterii copiilor la şcoală.

Doctorul remarcă faptul că prezenţa virusului este ”o situaţie neobişnuită”, dar care poate fi depăşită dacă angajații unităților de învățământ vor urma un set de reguli. În plus, el susține că este necesar ca părinții să explice copiilor necesitatea respectării indicațiilor. 

”Începerea şcolii cu responsabilitate, implicare şi dialog constructiv Revin pe acest subiect pentru că ştiu cât de important este şi ce implicaţii are, nu doar asupra copiilor. Am spus şi anterior că sunt evidente pentru dezvoltarea copiilor avantajele educaţiei realizate la şcoală, atât pentru transmiterea şi asimilarea informaţiilor, cât şi pentru socializare. În acelaşi timp, este bine să înţelegem încă de pe acum că nu vor exista <zero riscuri> în cazul trimiterii copiilor la şcoală, aşa cum de fapt, nici înainte de această pandemie, nimeni nu putea garanta faptul că prin prezenţa la şcoală copiii nu se puteau îmbolnăvi de alte boli transmisibile (mai uşoare sau mai severe) sau că nu ar putea transmite apoi astfel de boli celor din familie. Sigur că acum suntem în situaţia în care ştim de prezenţa acestui virus în comunitate, dar ştim deja şi câteva măsuri prin care putem preveni transmiterea acestuia, inclusiv în şcoli. Important este ca aceste măsuri să fie şi respectate, în permanenţă”, îşi începe medicul Virgil Musta mesajul.

Asumarea, esențială în depășirea crizei, potrivit medicului Virgil Musta 

”Eu cred că este o situaţie neobişnuită, dificilă, dar care poate fi depăşită numai prin înţelegerea clară şi asumarea rolului fiecărei părţi implicate, cât şi printr-o implicare şi dialog constructiv permanent între aceste părţi. Este vorba de fapt despre un parteneriat funcţional între aceste părţi, astfel încât să nu înceapă să dea vina unii pe alţii, ci să existe implicare, responsabilitate şi comunicare transparentă continuă”, scrie medicul.

Instituțiile de învățământ, elevii, părinții și profesorii trebuie să colaboreze 

Virgil Musta explică şi care sunt ”părţile” la care a făcut referire, dar şi care este rolul acestora. Prima dintre aceste părţi este chiar unitatea de învăţământ, care trebuie să respecte cu strictețe protocolul impus în aceasta situație specială. A doua parte este reprezentată de către părinții și copiii care vor fi nevoiți să își asume niște responsabilități. În cele din urmă, profesorii joacă un rol important, potrivit medicului Virgil Musta, căci ei sunt cei care vor supraveghea aplicarea măsurilor în școli și vor informa copiii. 

Bilanț coronavirus România

România a ajuns la 95.897 de persoane infectate cu noul coronavirus. Luni, 7 septembrie, s-au înregistrat 883 de cazuri noi.

187 de persoane au fost confirmate pozitiv în Bucureşti, iar bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns la 95.897. 33 de persoane au decedat în ultimele 24 de ore, numărul total al deceselor fiind 3.926. 465 de pacienţi sunt internaţi la ATI.

image
image
image
image
image
image
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net