Postul România Tv, amendat cu 40.000 de lei de CNA din cauza înregistrărilor cu Ghiţă

Ultima actualizare:

    Postul de televiziune România Tv a fost amendat de CNAFoto: captură foto/România Tv
Postul de televiziune România Tv a fost amendat de CNAFoto: captură foto/România Tv

Marți, 14 februarie, în cadrul unei ședințe, Consiliul Național al Audiovizualului a votat pentru amendarea cu 40.000 de lei a postului de televiziune România Tv. Acesta a fost sacționat pentru modul în care au fost dezbătute înregistrăirle lui Sebastian Ghiță și pentru acuzațiile la adresa DNA și SRI.

Desigur, este pentru a doua oară când CNA s-a întrunit pentru a discuta pe baza înregistrărilor lui Ghiță, informează Pagina de Media. De asemenea, inițial fusese vorba despre o amendă de 200.000 de lei, dar nu a fost votată. Cei care au fost împotrivă au spus că este corect să primească explicații și di partea reprezentanților postului de televiziune.

Astăzi, Consiliul s-a întrunit din nou, România Tv având ca reprezentant pe Roxana Niculescu, director de programare al canalului Tv, după cum precizează sursa citată.

Radu Herjeu, membru CNA, a declarat următoarele: "Consider că postul a încălcat legislația atunci când a dezbătut dezvăluirile făcute de Sebastian Ghiță și nu prin simpla lor difuzare. Și în discuțiile de după aceea, consider că postul nu a păstrat echilibrul necesar și nu a abordat subiectul de natură să permită informarea obiectivă a publicului."

Iată ce a precizat Roxana Niculescu, reprezentantul România Tv:

„De ce am difuzat înregistrările: evident orice media din această lume dacă ar fi avut astfel de înregistrări le-ar fi difuzat. Că ele au fost sau nu adevărate, după cum bine știți, au avut repercusiuni foarte clare. Vă aduc aminte că un șef al unui serviciu de informații și-a dat demisia și că în Parlament, la comisia de control SRI se fac audieri pe această temă.”

„De cate ori am avut aceste înregistrări, am fost preluați de toată lumea, este un fapt de notorietate. Am cerut puncte de vedere tuturor persoanelor și instituțiilor despre care se făcea anumite declarații. V-am trimis adresele de corespondență, aveți toate maiurile trimise.”

„În ce privește dezvăluirile lui Sebastian Ghiță, cred că cel mai important este răspunsul pe care il avem de la SRI. Am trimis pe 10 ianuarie o solicitarea și am primit răspuns pe data de 6 februarie. Mi se spune: toate informațiile prezentate in spațiul public au fost puse la dispoziția comisiei de control pentru SRI.”

„Redacția România TV, eu personal și nici moderatorul nu am avut această înregistrare. Nu vă pot da mai multe amănunte pentru că nu știu. Nu sunt cea care am intrat în legătură directă. Au fost audiați toți jurnaliștii, sunetiștii, femeile de serviciu și așa mai departe care au avut legătură cu acele DVD uri."

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net