România va primi 1.290.000 de doze de vaccin anti-COVID. Nelu Tătaru: „Am solicitat pentru jumătate din populație”

Ultima actualizare:

    Ministrul Sănătății, Nelu TătaruFoto: Arhivă Click
Ministrul Sănătății, Nelu TătaruFoto: Arhivă Click

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a declarat joi, 3 septembrie, la Ploiești, că România va primi 4% din cele 30 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, din prima tranşă comandată de către Comisia Europeană.

„La nivelul Comisiei Europene s-au încheiat contracte, sunt discuţii cu mai multe firme, s-au încheiat contracte cu mai multe firme. României, din prima tranşă de 30 de milioane de doze, îi revine 4%, în jur de 1.290.000 de doze”, a afirmat Nelu Tătaru.„Am solicitat Comisiei Europene pentru jumătate din populaţia României aproximativ şi am mers până la 10.700.000 de cetăţeni care ar trebui să facă acest vaccin”, a mai precizat ministrul sănătății. Întrebat cine va beneficia de aceste doze, ministrul a menţionat categoriile vulnerabile şi cele profesionale, respectiv cele medicale şi cadrele didactice.

Comisia Europeană a semnat, în luna august, un contract cu compania farmaceutică britanico-suedeză AstraZeneca pentru achiziţia a 300 de milioane de doze din vaccinul împotriva COVID-19, aflat în prezent în fază experimentală. Tot în luna august, ministrul sănătății Nelu Tătaru a anunțat că a cerut Uniunii Europene 10 milioane de doze de vaccin anti-COVID din totalul comandat de UE.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net