România, vizată de hackeri. Am fost ținta unui atac cibernetic masiv

Ultima actualizare:

    România a fost ținta unui atac cibernetic marți, 27 iunie
România a fost ținta unui atac cibernetic marți, 27 iunie

Mai multe companii din România au fost deja afectate de GoldenEye, un atac cibernetic masiv, de tip ransomware.

Mai multe companii și instituții din România, dar și din țările din regiune, au fost lovite marți, 27 iunie, de o nouă amenințare cibernetică de tip ransomware. GoldenEye criptează datele utilizatorilor și apoi solicită recompensă, iar România, Ucraina și Rusia se numără printre victimele acestuia.

Spre deosebire de alte versiuni de ransomware, care blochează datele utilizatorilor de pe calculatoarele infectate și apoi solicită recompensă pentru a le reda accesul, noua versiune GoldenEye nu le permite victimelor să mai folosească dispozitivul infectat, dat fiind că, după ce termină procesul de criptare a datelor, forțează calculatorul să se închidă și îl face inutilizabil până la plata recompensei de 300 de dolari, potrivit Digi24.

Anunțul a fost făcut de Bitdefender, iar specialiștii în securitate cibernetică au făcut și câteva recomandări. Aceștia sfătuiesc oamenii să facă mai multe copii ale datelor de importanță strategică pentru a evita pierderea acestora, să actualizeze în regim de urgență atât sistemul de operare la cea mai recentă versiune, cât și programele de pe calculator, evitarea folosirii software-ului perimat și folosirea unei soluții de securitate performantă și actualizată la zi.

Toți clienții Bitdefender care au soluția de securitate actualizată la zi sunt protejați în fața noii amenințări GoldenEye.

Sute de mii de terminale din companii și instituții publice din întreaga lume au fost lovite în luna mai de amenințările cibernetice de tip ransomware WannaCry și Adylkuzz, care folosesc o vulnerabilitate prezentă în majoritatea versiunilor sistemului de operare Windows.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net