Românii au donat doar 831.174 € pentru ”Cumințenia Pământului”

Ultima actualizare:

Mai sunt doar 15 zile până când ”Cumințenia Pământului” ar putea fi cumpărată de statul român. Până astăzi, 15 septembrie, s-au strâns de la români și de la firme doar 831.174 de euro și mai trebuie încă 5.168.826 de euro.

Achiziția operei lui Constantin Brâncuși se poate face printr-un efort al statului român și al cetățenilor. Prețul negociat pentru statuia lui Constantin Brâncuși a fost de 11 milioane de euro, din care Guvernul a alocat 5 milioane de euro, iar restul urma să fie donat pe firme și persoane particulare. Întreaga sumă trebuie strânsă până cel târziu 30 septembrie 2016, adică peste 15 zile.

Subscripția națională pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși este unul dintre cele mai importante proiecte naționale menite să protejeze și să salveze patrimoniul național, spune Guvernul.

Cum se poate dona bani pentru opera lui Brâncuși

  • Românii din străinătate pot dona direct prin intermediul site-ului campaniei www.brancusiealmeu.ro, prin plată online cu cardul, fără a fi percepute comisioane.
  • Prin SMS, trimițând cuvântul ”BRANCUSI” la 8833 și contribuind astfel la suma strânsă cu 2 euro;
  • Prin intermediul celui mai mare retailer online din România, eMag, românii pot cumpăra virtual pe http://www.emag.ro "Cumințenia Pământului", donând astfel în conturile campaniei pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși;
  • Sunt disponibile conturi în lei, euro şi dolari în care se pot face donaţii prin transfer bancar sau prin depunere de numerar într-unul din cele specificate mai jos, deschise pe numele Ministerului Culturii, CIF 4192812.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net