Românii nu iau în serios măsurile anti-coronavirus. Amenzi de peste 30.000 de lei pentru nerespectarea carantinei, la Botoşani

Ultima actualizare:

    Jandarmul infectat se află deja internat în spital
Jandarmul infectat se află deja internat în spital

Autoritățile încearcă să limiteze numărul de îmbolnăviri și au impus măsuri stricte în acest sens. Însă românii par să nu le ia ăn serios. Mai mult, cei care trebuie să stea izolați evadează din casă, punându-i astfel în pericol și pe alții.

Sute de amenzi au fost date până acum pentru nerespectarea măsurilor de izolare sau carantină și au fost întocmite zeci de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

În doar două zile au fost aplicate amenzi de peste 30.000 de lei botoşănenilor care nu s-au supus fie regimului de izolare, fie agenţilor economici care au încălcat restricţiile.  Amenzile au fost aplicate la finalul săptămânii trecute, transmite adevarul.ro.

La sfârşitul săptămânii trecute jandarmii şi poliţiştii au dat 10 amenzi botoşănenilor care nu au respectat carantina sau izolarea. Totodată a fost amendat şi un patron de crâşmă care a ţinut barul deschis în ciuda interdicţiilor. Este vorba despre un local de la ţară, patronul fiind amendat cu 10.000 de lei. Totodată carantinaţi ieşiţi la plimbare în ciuda restricţiilor au primit amenzi în valoare de aproximativ 20.000 de lei. Cuantumul total al amenzilor aplicate în  numai 48 de ore a depăşit suma de 30.000 de lei.

De asemenea, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, până la 18 martie inspectorii sanitari din cadrul direcțiilor de sănătate publică au aplicat amenzi în valoare de 1.835.000 lei unui număr de 120 persoane pentru nerespectarea autoizolării. Cele mai multe amenzi au fost aplicate de către inspectorii sanitari din Neamț și Hunedoara, câte 12 amenzi în fiecare dintre aceste județe, cu valoare de 210 000 lei (NT) respectiv 134 000 lei (HD).

Sute de amenzi și dosare penale

O informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică arată că, până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 141 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 665 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, în care sunt cercetate 18 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații.

În cazul în care o persoană călătorește într-o țară expusă infecției cu noul coronavirus din zonele de risc rosie/galbenă, la revenirea în țară ramane obligatoriu în carantină/izolare la domiciliu timp de 14 zile, împreună cu familia.

Citește și: 

Atenție, dacă faci parte din aceste categorii de persoane, ești vulnerabil în fața coronavirusului!

În Italia mor aproape 800 de oameni zilnic. Vreţi să ajungem şi noi aşa? Respectaţi regulile!

Libertatea mai presus decât viaţa.” Ce vedetă refuză izolarea în plină pandemie? Actriţa locuieşte cu tatăl ei, care are leucemie

Scandal monstru la un centru de carantină din Prahova. Oamenii vor să evadeze, aruncă cu droguri pe geam şi ameninţă cu cuţitul

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net