Românii nu pot afla dacă sunt bonavi de TBC, din cauza crizei de tuberculină

Ultima actualizare:

    Institutul Cantacuzino nu mai produce vaccinuri din 2010
Institutul Cantacuzino nu mai produce vaccinuri din 2010

În ţara noastră, spitalele se confruntă, din iulie 2012, de când a fost sistată producerea tuberculinei la Institutul Cantacuzino, cu o criză puternică a acestei substanţe. Astfel, testele pentru TBC nu pot fi efectuate în unităţile medicale.

Patru persoane mor în fiecare zi din cauza tuberculozei, iar spitalele nu au cu ce să depisteze această boală, în ţara noastră, informează România TV.

Institutul Cantacuzino a sistat din iulie 2012 producţia de tuberculină, substanţă cu ajutorul căreia se efectuează testele necesare pentru depistarea celor care sunt infectaţi cu bacilii lui Koch, cei care provoacă tuberculoza.

Astfel, pentru a fi testaţi, românii au foarte puţine variante, iar acelea sunt foarte costisitoare. Tuberculina se găseşte foarte rar chiar şi în clinicile private, iar atunci este din import, ceea ce face ca testul să coste destul de mult. Totodată, cei suspecţi de TBC ar putea face o radiografie pulmonară, al cărei rezultat nu este, însă, concludent. Mai există şi un alt test, care costă, însă, peste 200 de lei şi este foarte greu accesibil, dar şi testele rapide pentru depistarea TBC, care sunt, însă, contestate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Medicii avertizează că dacă mâine ar izbucni o epidemie de TBC într-o şcoală, spre exemplu, ancheta pentru verificarea tuturor copiilor nu s-ar putea desfăşura, din cauza lipsei tuberculinei pentru efectuarea testului IDR.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net