Românii nu vor să muncească! Uite cine vine să lucreze în locul nostru

Ultima actualizare:

    Vietnamezii au cerut luna trecută cele mai multe avize de angajare
Vietnamezii au cerut luna trecută cele mai multe avize de angajare

Locurile de muncă plătite prost nu mai sunt acceptate de români. Preferă să trăiască din ajutorul social sau să plece peste hotare. Așa se face că patronii nu au cu cine să lucreze și apelează la străini. Guvernul a permis ieri, 2 august, ca încă 8.000 de persoane venite din alte țări să se angajeze la noi. La începutul anului alți 7.000 au primit undă verde.

Este pentru prima dată când autoritățile suplimentează contingentul de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă din România. Și asta pentru că este criză acută de salariați.

Ministerul Muncii arată că din totalul joburilor vacante înregistrate în primul trimestru al anului 2018 la ANOFM, 31.464  au fost declarate în mod repetat de către angajatori ca fiind neocupate. Asta înseamnă că nici șomerii nu au fost intresați de ele.

Pe de altă parte, numărul străinilor care vor să câștige o pâine în țara este din ce în ce mai mare. Vorbim despre o creștere a cererilor cu 55% față de anul trecut.

”Inspectoratul General pentru Imigrări a transmis că la începutul lunii iulie erau deja eliberate aproximativ 3.000 de avize de angajare pentru lucrători permanenți, iar contingentul de avize de detașare era epuizat. În contextul în care, la acea vreme, erau încă 204 cereri de eliberare în curs de soluționare și Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) a semnalat faptul că a primit o serie de solicitări din partea mai multor companii care derulează, în principal, proiecte de dezvoltare imobiliară, Guvernul a decis majorarea numărului de lucrători permanenți de la 4.000 la 8.000 și a celor detașați de la 1.200 la 5.200”, anunță reprezentanții Ministerului Muncii.

Luna trecută au fost eliberate peste 4.000 de avize de angajare

Printre aceștia se numără  lucrători înalt calificaţi, sezonieri, dar și stagiari.

Potrivit datelor înregistrate de către IGI, până în luna iulie au fost eliberate 4.395 de avize de angajare/detașare, cele mai multe pentru cetățeni din Vietnam (1.520), Turcia (568), Nepal (358), Serbia (275), Sri Lanka (261), China (253) și Moldova (181).

Din datele Inspecției Muncii rezultă că sunt activi 17.089 de salariați cetățeni străini non UE, cei mai mulți din Turcia (3.627), China (2.120), Moldova (1.787) și Vietnam (1.554).

Ei lucrează în domenii precum: restaurante, construcția de nave și structuri plutitoare, comerț cu ridicata îmbrăcăminte și încălțăminte și lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net