Românii vor afla în sfârşit câţi sunt: INS anunţă datele recensământului populaţiei

Ultima actualizare:

    Foto simbol (arhivă click.ro)
Foto simbol (arhivă click.ro)

INS va anunţa în sfârşit rezultatele recensământului din 2011. Datele vor fi oferite cu trei luni mai devreme decât termenul iniţial, a anunţat, miercuri, preşedintele instituţiei, Tudorel Andrei, citat de Mediafax.

Este prima ieşire publică a noului preşedinte al INS care a explicat şi de ce rezultatele vor fi făcute publice mai devreme.

"Institutul a decis constituirea unei comisii speciale pentru analizarea informaţiilor. Este vorba de experţi de primă mână, personalităţi puternice care nu vor accepta niciun compromis. Am acceptat acest risc de a avea o discuţie ştiinţifică şi onestă cu aceşti specialişti pentru a putea livra în iulie date finale corecte şi acceptate", a adăugat Andrei.

El a arătat că finalizarea recensământului este prioritatea INS, întrucât de maniera în care sunt primite şi acceptate rezultatele finale depinde şi cum va fi perceput în societate statutul statisticii şi al statisticienilor.

"La recensământ nu vom putea da toate datele. Finalizarea recensământului este programată pentru 2014" a precizat însă directorul INS.

Recensământul populaţiei a fost puternic politizat încă de la faza de culegere a datelor, când opoziţia din 2011 a boicotat procesul, reclamând că datele solicitate de statisticieni ar urma să fie utilizate în scop electoral.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net