Românul care a spart serverele NASA va fi pus în libertate

Ultima actualizare:

    Robert  Butyka
Robert Butyka

Tânărul clujean acuzat că  a spart serverele NASA a fost condamnat, marţi, la trei ani de închisoare cu suspendare, de către Judecătoria Cluj-Napoca.

Robert Butyka (26 de ani) va fi pus în libertate, întrucât sentinţa este executorie, deşi nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

În 12 decembrie 2010, clujeanul a accesat neautorizat, prin încălcarea mijloacelor de securitate, mai multe servere aparţinând NASA.

Potrivit DIICOT, „prin activitatea infracţională, el a perturbat în mod grav funcţionarea serverelor, prin introducerea, modificarea şi deteriorarea datelor informatice şi prin restricţionarea accesului la aceste date".

Cu toate că şi-a recunoscut faptele, Robert Butyka a contestat valoarea daunelor (580.000 de dolari) invocate de NASA. Daunele solicitate de NASA reprezintă o cauză civilă, care se va judeca separat.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net