Românul mort la Nisa, condus pe ultimul drum. Ambasadorul Franței, la Rovinari

Ultima actualizare:

    Cristian Coman a fost ucis în atentatul de la Nisa, de pe 14 iuliefoto: Milena Dragomir
Cristian Coman a fost ucis în atentatul de la Nisa, de pe 14 iuliefoto: Milena Dragomir

Peste o sută de persoane au participat la înmormântarea lui Cristian Coman, românul mort în urma atentatului de la Nisa. La ceremonie au participat Ambasadorul Franței în România, Maria Ligor, Ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, autoritățile județene și locale. 30 iulie va fi zi de doliu la Rovinari, de acum încolo, în memoria lui Cristian Coman.

Rude, prieteni, cunoștințe, simpli cetățeni au plâns sâmbătă la înmormântarea lui Cristian Coman, rovinăreanul mort în urma atentatului de la Nisa, Franța. Părinții l-au jelit pe cel plecat prea devreme dintre noi, zeci de persoane care nici măcar nu l-au cunoscut au venit și au aprins o lumânare la căpătâiul său. La Rovinari, orașul natal al tânărului care a pierit cu câteva săptămâni înainte de a împlini 35 de ani, a venit și Ambasadorul Franței în România, Excelența Sa Francois Saint-Paul, Maria Ligor, Ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni și autoritățile din Gorj. A fost zi de doliu la Rovinari. „Este zi de doliu, un moment trist pentru noi, pentru comunitate. din păcate ceea ce facem noi astăzi, nu alină deloc durerea familiei. Este mare păcat. Pentru mine personal un om care și-a apărat familia este un erou. Cristian Coman este un erou și sper ca niciunul dintre tinerii români plecați în străinătate, ca să își facă un viitor, să nu se întoarcă așa”, a declarat Robert Filip, primarul orașului Rovinari. Primăria a acordat un ajutor de urgență de 5.000 lei Anișoarei Coman, mama lui Cristian, iar costurile repatrierii au fost suportate de statul francez.

Mama lui Cristian, distrusă de durere

Anișoara-Coca Coman, mama lui Cristian, nu s-a putut opri din plâns pe tot parcursul slujbei de înmormântare. Alături i-au fost fiica sa, soțul, alte rude, dar și soacra lui Cristian Coman. Coca Coman a purtat în brațe o fotografie a fiului său, pe care o săruta, iar spre cimitir a dus în brațe fotografi norei și a nepoțelului său.

Premierul Ciloș a trimis coroană de flori

Localnicii din Rovinari îl plâng cu toţii pe Cristian
Localnicii din Rovinari îl plâng cu toţii pe Cristian

Condoleanțe a transmis familiei îndurerate și premierul Dacian Ciloș, care a trimis la Rovinari o coroană de flori. De asemenea, și reprezentanții MAE au trimis o coroană ca un pios omagiu adus celui ce a fost Cristian Coman. Opt preoți au oficiat slujba de înmormântare a rovinăreanului care și-a pierdut viața în atentatul de la Nisa. Soția și fiul acestuia se află încă în spital.

Toți locuitorii din Rovinari îl plâng

Peste o sută de cetățeni din orașul Rovinari au participat la înmormântarea lui Cristian Coman. Unii dintre ei nu îl cunoșteau personal pe tânărul decedat, însă au vrut să îi aducă un ultim omagiu. „Am văzut la televizor. Eu stau la un bloc de familia Coman. Mare păcat de această familie minunată. Nici nu pot să mă gândesc la ce durere au în suflet. Dumnezeu să îl odihnească în pace”, a spus o femeie. „Locuim în aceeași zonă, am lucrat cu tatăl lui Cristi. Pe copil l-am văzut crescând. Vorbeam cu taică-su. Este o mare durere. Îl așteptau să vină acasă, în concediu. Este o imensă durere să pierzi un copil. Meserie a învățat de la taică-su, acum a ieșit și el la pensie”, a spus un localnic. „Îi cunosc pe părinți, am lucrat la carieră împreună. Ne povestea despre Cristian că plecase în Austria, îi mergea bine. Era lăcătuș, altcecva nu știu. Era băiat tare bun. Părinții mereu îl lăudau. Ei sunt veniți aici de la Roman, sunt moldoveni. Nora lor era din Timișoara”, a spus un rovinărean

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net