Românul răpit de piraţi la sfârşitul lunii noiembrie în largul portului Lome din Golful Guineei a fost eliberat

Ultima actualizare:

    Foto: arhivă
Foto: arhivă

Un român răpit la sfârşitul lunii noiembrie în largului portului Lome, Republica Togo, a fost eliberat, în prezent fiind făcute demersuri pentru aducerea lui în ţară. Românul se afla la bordul tancului petrolier Agisilaos când a fost răpit de pirați, alături de alți trei membri ai echipajului.

”Celula de Criză interinstituţională convocată imediat după incident din dispoziţia ministrului afacerilor externe informează că cetăţeanul român a fost eliberat şi urmează să fie repatriat în zilele următoare”,a anunţat sâmbătă MAE, citat de observatornews.ro. Pentru soluţionarea situaţiei cetăţeanului român, Celula de criză interinstituţională a întreprins, de la convocarea acesteia şi până la eliberarea cetăţeanului român, demersuri specifice, în cooperare cu compania angajatoare şi cu parteneri internaţionali. Totodată, Ambasada României în Nigeria întreprinde toate demersurile necesare pentru efectuarea formalităţilor specifice în vederea revenirii cetăţeanului român, în siguranţă, în ţară. 

”Atacul tancului Agisilaos înregistrat în Insulele Marshall a fost raportat pe 29 noiembrie 2020, în timp ce acesta se afla la cinci mile marine de la marginea de vest a Golfului Guineei şi la 22 de mile marine la vest de Togo. Echipajul navei a încercat să evite îmbarcarea prin manevre evazive, dar nu a avut succes. Petrolierul ar fi avut la bord 23 de membri în echipaj înainte de incident, inclusiv cetăţeni ruşi, români şi filipinezi”, se arăta în comunicatul Sindicatului Liber al Navigatorilor din 29 noiembrie.

Acesta era cel de-al 24-lea incident de răpire confirmat în apele Golfului Guineei în 2020, cu 122 de echipaje răpite de pe nave, arată datele din Dryad. Atacul este raportat în spatele unui şir de răpiri reuşite în zonă în ultima lună. 

Citește și: 

Marinar român, dispărut de pe un vas maltez în Marea Galbenă 

Doi marinari români sunt blocaţi în Libia. Autorităţile nu îi lasă să coboare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net