Roşca Stănescu, prima declaraţie după condamnare. Senatorul s-a predat

Ultima actualizare:

    Sorin Rosca StanescuFoto: Arhiva Click
Sorin Rosca StanescuFoto: Arhiva Click

Sorin Roşca Stănescu a a fost condamnat la 2 ani şi 4 luni de închisoare, în dosarul Rompetrol. El a postat pe blogul personal un mesaj, înainte de a se preda la Inspectoratul de Poliţie Ilfov.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, marţi în dosarul Rompetrol, pe senatorul Sorin Roşca Stănescu la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare şi pe fostul ministru Sorin Pantiş la doi ani şi opt luni de închisoare, tot cu executare.

Iată mesajul integral postat de Sorin Roşca Stănescu.

„Am aflat că sunt condamnat penal. La închisoare. Fără suspendare

Mi-am făcut bagajele şi mă pregătesc de drum. Înainte însă doresc să le transmit tuturor celor care mă cunosc, dar şi cetăţenilor care nu mă cunosc câteva gânduri.

În urmă cu opt ani am fost implicat în faimosul dosar Rompetrol. Acesta are trei mari capitole. Piaţa bursieră, creanţa Libia şi nereguli identificate de procurori privind modul în care a fost organizată societatea. În ceea ce mă priveşte, am fost cercetat penal pentru „informaţii privilegiate”, de care aş fi beneficiat cu ocazia emisiunilor de acţiuni Rompetrol. Atunci, am achiziţionat acţiuni nu la 80 de lei, preţul de la lansare, ci mult mai târziu, la 120 lei, numărându-mă printre cele câteva mii de persoane care au cumpărat. Mai târziu, am vândut acţiuni nu la preţul cel mai mare la care au ajuns ele, ci la un preţ cu o tremie mai mic. În urma cu circa trei ani, magistratul care ne-a judecat ne-a comunicat, verbal şi în scris, unora dintre noi, cei implicaţi în achiziţionarea acţiunilor pe bursă, că prezumtivă infracţiune s-a prescris. Am fost întrebaţi dacă dorim să uzăm de prescripţie. Toţi, inclusiv eu, am declarat că nu şi că dorim să ne judecăm până la capăt.

În urmă cu circa doi ani s-a dat o sentinţă de achitare. Conform instanţei, eram toţi nevinovaţi. Motivarea a fost redactată abia după aproape un an.

În acest an Procuratura a făcut apel şi am fost din nou judecaţi. În ceea ce mă priveşte, nu am invocat, în niciun fel, prescripţia. Procurorul de instanţă a făcut-o însă. La termenul la care s-a judecat acest proces la Curtea de Apel, el a cerut instanţei să constate că faptele s-au prescris. Eu, prin apărătorul meu, am solicitat ca procesul să se judece, să se constate că sunt nevinovat, confirmându-se astfel decizia primei instanţe.

Astăzi am aflat că sunt condamnat, astfel încât mă pregătesc pentru a mă duce la penitenciar. Începând de mâine, voi fi dincolo. Şi voi încerca să mă adresez de acolo, când şi cum voi putea, opiniei publice.”

Dosarul Rompetrol se judecă din 2006

La 8 septembrie 2006, Dinu Patriciu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea a şapte infracţiuni: delapidare, spălare de bani, asociere la săvârşirea de infracţiuni, manipularea pieţei prin tranzacţii sau ordine de tranzacţionare, dezvăluire de informaţii privilegiate, spălare de bani şi iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat.â

În dosarul Rompetrol au fost acuzați și Sorin Roşca Stănescu, Sorin Pantiş, precum și Alexandru Bucşă, Petrică Grama, Iulian Florin Aldea, Elena Cerasela Rus, Claudiu Simulescu, Victor Eros, Paul Miclăuş, Elena Albu şi Gabriela Anghelache.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Hotel Ambasador Bucuresti FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image
actualitate.net
image
actualitate.net