Rovana Plumb, comisarul European care a promis 180 km de autostradă și sunt gata doar 21 km

Ultima actualizare:

    Rovana Plumb a fost ministru interimar al Transporurilor, iar acum vrea să fie comisar european pentru același domeniu
Rovana Plumb a fost ministru interimar al Transporurilor, iar acum vrea să fie comisar european pentru același domeniu

Ce ironie a sorții! Comisarul european pentru Transporturi provine din România, țara cu cele mai proaste drumuri din Europa! Vorbim despre Rovana Plumb, care, din poziția de ministru al Transporturilor, a promis că anul acesta vom avea 180 km noi de autostradă. Până acum, sunt gata 21 km!

Interesele sunt mai importante în politică decât profesionalismul. Chiar și în politica de la Comisia Europeană (CE)! O dovedește simplul fapt că Rovana Plumb a fost numită comisar european pentru Transporturi, în condițiile în care țara noastră stă extrem de prost la capitolul infrastructură.

În plus, din poziția de ministru intermiar al Transporturilor, Rovana Plumb promitea în ianuarie 2019 că la finele anului șoferii vor circula pe 180 km noi de autostradă.

Rovana Plumb: ”S-a făcut o analiză plecând de la stadiul fizic”

„Pentru anul 2019, vom putea să dăm în trafic, în ceea priveşte autostrăzile, 180 de kilometri. În cei 180 de kilometri care se vor da în trafic, deci pe care vom putea să circulăm fiecare dintre noi până la sfârşitul acestui an, s-a făcut o analiză plecând de la stadiul fizic în care se găseşte”, a declarat Plumb.

O lună mai târziu, CNAIR anunța că se vor face 116 kilometri de autostradă. Iar în iulie Răzvan Cuc, următorul șef de la Transporturi, a spus că estimările anterioare au fost prostii și că se vor deschide 100 km de autostradă.

Au trecut deja nouă luni din an și au fost dați în circulație doar 21 km, cei aflați pe lotul 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva.

Ca să pună presiune pe constructori, Cuc a fost astăzi, 12 septembrie, să viziteze șantierul Autostrăzii Sebeș-Turda, loturile 1 și 2. Speră ca de aici să obțină încă 41,25 km noi de drum până în decembrie.

E posibil ca Rovana Plumb să nu mai fie comisar european

Deși, Rovana Plumb a fost confirmată acum două zile de Ursula von der Leyen, președintele CE, pentru postul de comisar european cu portofoliul Transporturilor, surse guvernamentale spun că e posibil ca ea să fie retrasă.

În locul ei, Viorica Dăncilă ar vrea să-l nominalizeze pe Marius Nica.

Acesta a fost propus de PSD, în 2017, pentru portofoliul de ministru al Transporturilor, dar până la urmă a ajuns să conducă Ministerul Fondurilor Europene.

Citește și:

https://www.click.ro/news/national/domn-ministru-razvan-cuc-de-unde-scoti-180-km-de-autostrada

https://www.click.ro/news/national/exclusiv-ministrul-transporturilor-isi-muta-biroul-pe-santier-joi-si-vineri-va-fi-pe

https://www.click.ro/news/national/narcis-neaga-seful-cnair-promite-116-km-de-autostrada-2019

image
image
image
image
image
image
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net