Rovana Plumb dă totul ca să fie comisar european. Și-a sacrificat două case

Ultima actualizare:

    Rovana Plumb susține că a rezolvat problema împrumutului care i-a blocat numirea în funcția de comisar europeanfoto: arhiva Click!
Rovana Plumb susține că a rezolvat problema împrumutului care i-a blocat numirea în funcția de comisar europeanfoto: arhiva Click!

Rovana Plumb nu precupețește niciun efort ca să fie comisar european. După ce a fost refuzată de Comisia pentru afaceri juridice din cadrul Parlamentului European, din cauza unui împrumut de 800.000 de lei, Rovana Plumba a anunțat că i-a oferit creditorului două apartamente, pentru stingerea datoriei.

Rovana Plumb a anunțat printr-un comunicat de presă că împrumutul de 800.000 de lei care i-a blocat numirea în funcția de comisar european a fost stins. Rovana Plumb susține că i-a oferit creditorului două apartamente pe care le deţine în România.

Rovana Plumb a transmis o scrisoare în limba engleză, înainte de ședința Comisiei JURI, care-i va decide soarta, în ceea ce privește funcţia de comisar european pe Transporturi, transmite Digi 24. În document, ea a anunțat că și-a plătit creditul de 800.000 de lei.

De asemenea, în scrisoare, Rovana Plumb a arătat că până la data de 23 octombrie, când noua Comisie Europeană va fi votată în plenul Parlamentului European, toate datoriile cu privire la conflictul său de interese vor fi șterse.

„Având în vedere acest lucru, și pentru a debloca această situație, am făcut pași pe care sunt convinsă că JURI le va considera o soluție adecvată. Astfel, am oferit creditorului rambursării (persoană fizică) două apartamente pe care le dețin în România, care sunt deja în declarația financiară și acesta a acceptat ca o plată integrală imediată a datoriei mele. În consecință, datoria care a generat îngrijorările dumneavoastră nu mai există. Cât de curând posibil, până pe 23 octombrie 2019 când Parlamentul European va vota noua Comisie, soluțiile menționate mai sus vor fi puse în aplicare”, se arată în scrisoarea transmisă de Rovana Plumb către Comisia JURI.

Potrivit declaraţiei de avere depusă în 2015, şi prezentată pe site-ul Camerei Deputaţilor, Rovana Plumb deţine două apartamente în Bucureşti, unul de 50 mp, altul de 80 mp, unul în Dâmboviţa, de 48 de mp, precum şi un imobil în Pantelimon, de 671 de mp, din care deţine cotă-parte de 1/2. 

Rovana Plumb află azi „verdictul” final al Comisiei JURI

Comisia Juridică a Parlamentului European (JURI), cea care a blocat deocamdată procedura de numirea a Rovanei Plumb, se va reuni luni într-o ședință cu ușile închise. Eurodeputații Comisiei Juridice ar trebui să vină cu un plan pentru rezolvarea conflictului de interese identificat în cazul Rovanei Plumb.

O variantă ar fi, spre exemplu, modificarea portofoliului de comisar european, adică să fie mutată de la Transporturi pe un alt domeniu. Doar că acest lucru ar însemna o remaniere a echipei conduse de Ursula von der Leyen.

Cealaltă variantă e ca eurodeputații să decidă că numirea Rovanei Plumb în Comisia Europeană, pur și simplu, nu este oportună. Acestea sunt cele două variante pe care le-a menționat chiar purtătorul de cuvânt al Parlamentului European.

Indiferent de opțiune, aceasta trebuie să ajungă la președintele Legislativului care mai departe o va trimite către președintele ales al Comisiei Europene. Iar Ursula von der Leyen alege cum va gestiona această situație fără precedent.

Citește și:

Ursula von der Leyen împarte, marţi, posturile de comisari europeni. Rovana Plumb primește Transporturile

Cine e Rovana Plumb, ministrul interimar al educației. De câte ori a ocupat scaunul de ministru

image
image
image
image
image
image
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net