Rugați-vă pentru el! Pilotul catapultat intră în operație la ora 11.00

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Tot corpul îi este zdrobit, după ce s-a catapultat din avionul MIG. Medicii spun că pilotul locotenent-comandorul Adrian Stancu (35 ani) va intra astăzi, 13 iunie, de la ora 11.00, în operație. Cea mai gravă rană este la coloană, unde mai multe vertebre sunt deplasate.

Pilotul militar locotenent-comandorul Adrian Stancu (35 ani) nu-şi poate mişca picioarele din pricina unor vertebre deplasate. A căzut din catapulta avionului defect de la distanță mică și și-a frânt coloana, plus alte răni mai puțin periculoase.

Avionul MIG 21 Lancer se întorcea dintr-o misiune de antrenament, când pilotul a raportat prin staţie ”o defecţiune majoră la motor”, după care s-a catapultat.

”La ora 16,45 (luni, 12 iunie) a ajuns la Spitalul Militar,  la Unitatea de Primiri Urgențe. Până în acest moment a fost evaluat complet de o echipă multidisciplinară. S-a făcut tomografie computerizată și rezonanță magnetică. A avut un politraumatism prin catapultare. Leziunile cele mai importante sunt de coloană vertebrală: are o fractură tasare de corp vertebral T4 și L1. Cea mai importantă afecțiune este tasarea corpului vertebral L1, care este o tasare cu deplasare fragmente osoase ce comprimă canalul medular și determină parapareză, adică pacientul nu își poate mișca picioarele în acest moment”, a declarat comandantul unității medicale, general de brigadă medic Florentina Ioniță Radu, citată de news.ro.

Potrivit Florentinei Ioniță Radu, pilotul are și contuzii, are pleurezie și fractură de calcaneu.

În această dimineață (13 iunie), la ora 11.00, este planificată intervenția chirurgicală.

”Dacă lucrurile merg bine, în câteva zile, pacientul s-ar putea mobiliza și ar putea începe recuperarea”, a afirmat comandantul spitalului.

”Echipa de neurochirurgi este foarte antrenată, nu este primul caz de acest tip, și considerăm că având în vedere și vârsta pacientului, 35 de ani, va avea șanse foarte mari de recuperare. În ceea ce privește recuperarea, avem capabilități deosebite. După cum știți, la noi la recuperare vin foarte mulți pacienți și există oameni pregătiți în mod special pentru acest lucru”, a subliniat comandantul Spitalului Militar Central, citată de news.ro.

Click! spune

Locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilot pe o aeronavă MiG 21 LanceR a Forțelor Aeriene Române, s-a catapultat astăzi, 12 iunie, în jurul orei 11.15, în apropiere de aeroportul Mihail Kogălniceanu, în zona localității Nazarcea, județul Constanța, în timpul executării manevrelor de aterizare. El a fost recuperat, i s-a acordat primul ajutor la fața locului și a fost transportat pe cale aeriană la Spitalul Județean Constanța.

Aeronava, care se afla în dotarea Bazei 86 Aeriană ”Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” din Fetești, decolase în jurul orei 10.00 de pe baza aeriană din Mihail Kogălniceanu pentru a executa o misiune de antrenament în cadrul exercițiului ”Thracian Eagle 2017”, care se desfășoară împreună cu forțele aeriene bulgare.

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net