Ruina asta face mai mulţi bani decât birourile

Ultima actualizare:

    Clădire abandonată Aviaţiei - 25.000 € pe lunăFoto: Roberto Sălceanu
Clădire abandonată Aviaţiei - 25.000 € pe lunăFoto: Roberto Sălceanu

De peste 25 de ani face umbră pământului, însă niciodată n-a fost folosită pentru ce a fost proiectată. Cea mai cunoscută clădire abandonată din Capitală face mai mulţi bani decât unele noi, din centrul oraşului.

În 1989 era pe punctul de a fi dat în folosinţă ca imobil de locuinţe. Revoluţia a blocat proiectul imobiliar gândit pe vremea lui Ceauşescu şi, în decurs de un an, a fost prădată bucată cu bucată. Clădirea cu opt etaje situată la intersecţia str. Nicolae Caranfil-str. Av. Alexandru Şerbănescu a devenit repede reşedinţa de lux a oamenilor străzii. În 2014, închiriată în scop publicitar, clădirea produce mai mulţi bani decât una nouă din centrul oraşului. Firma de reclamă outdoor care deţine drepturile de folosinţă în scop publicitar, Impact Outdoor, percepe sume colosale pentru amplasare de bannere pe faţada acesteia.

Imobil birouri Cotroceni - 20.250 € pe lună
Imobil birouri Cotroceni - 20.250 € pe lună

Cine vrea să-şi pună un mesh publicitar pe întreaga faţadă (1.600 mp) trebuie să plătească 25.000 € pe lună, preţ în care intră chiria şi taxa de publicitate plătită autorităţilor locale (3% din valoarea chiriei). La această sumă se mai adaugă aproape 10.000 €, costul afişului publicitar, şi circa 7.000 €, costul amplasării/dezafectării afişului.

Imobil birouri Universitate - 21.000 € pe lună
Imobil birouri Universitate - 21.000 € pe lună

Cu sume mult mai mici poţi închiria o clădire de bi­rouri întreagă în centrul Bu­cureştiului. Spre exemplu, administratorii unui imobil de 1.747 mp cu trei etaje din zona Universităţii încasează lunar sub 21.000 € din chirie. Cu 20.250 € poţi închiria o altă clădire de birouri din Cotroceni, care are 1.500 mp, complet mobilată şi utilată.

Este abandonată de peste 25 de ani

Clădirea a fost abandonată imediat după 1989, iar în 1996 a fost cumpărată de afaceristul Fahti Taher. Omul de afaceri Viorel Cataramă a intenţionat să o preia de la Taher pentru a o termina, însă a renunţat când s-a pierdut în hăţişul actelor de proprietate. Din 2004, imobilul e deţinut de o firmă cu patru angajaţi, Agrosilva International SRL, în prezent în insolvenţă. Societatea a fost amendată de autorităţile locale pentru că nu şi-a îngrijit proprietatea. Acum firma încasează bani de pe urma clădirii, pe care o pune la dispoziţia furnizorilor de spaţiu publicitar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net