S-a aflat cauza morții celor doi bebeluși de la Spitalul de Pediatrie Brașov

Ultima actualizare:

    Bebelușii au fost internați la Spitalul de Copii Brașov
Bebelușii au fost internați la Spitalul de Copii Brașov

Medicii legiști au stabilit cauza morții bebelușilor gemeni din Brașov: pneumonie. Este același diagnostic cu care cei doi copilași de 2 luni și jumătate au fost internați la Spitalul de Pediatrie și despre care medicii au susținut că fuseseră vindecați.

Autopsia a scos la iveală culpa medicală în cazul bebelușilor gemeni morți săptămâna trecută, unul acasă în localitatea Apața și celălalt la Spitalul de Pediatrie Brașov. Medicii legiști au constatat că băiețelul și fetița au decedat din cauza pneumoniei. Părinții copiilor au dat publicității documentele care atestă cauza morții micuților: insuficiență cardio-respiratorie acută, pneumopatie interstițială acută și prematuritate.

Este chiar boala cu care copiii fuseseră internaţi şi trataţi - băiatelul timp de 9 zile, iar fetiţa 5 zile. Revoltată, familia vrea să dea în judecată spitalul pentru malpraxis, iar procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Gemenii au fost externați pe 11 februarie, iar la două zile băiețelul s-a stins acasă. Dusă iarăși la spital, și fetița a decedat câteva ore mai târziu. În cuiuda acestor fapte, medicii spun că bebelușii au fost externați perfect însănătoşiţi și le-au recomandat părinților să le dea vitamina c. “Copilul s-a externat sănătos, prin urmare, în condiţii de normalitate, în condiţii de sănătate nu luăm tratament, nici măcar preventiv”, a declarat pentru stirileprotv.ro Oana Falup, medic specialist pediatru. De asemenea, și directorul medical al spitalului spune că ”Ei au plecat din spital când medicii lor curanţi au constatat că sunt bine.”.

Bunica bebelușilor spune că, în momentul externării, se vedea că aceștia nu sunt prea bine. “Zic, de ce îi mai faceţi injecţia asta? Zice, e un tratament pe care îl mai facem când se externează, e o injecţie. Dar zic, aerosolul ăsta de ce trebuie să îl mai punem la copil? Zice aşa trebuie, ţine-l dumneata că aşa trebuie. La externare? Da, la externare! L-am mai ţinut până să mi-l îmbrac!”, a spus Filomena Lingurar. Revoltaţi, părinţii sunt decişi să dea în judecată spitalul pentru malpraxis, iar o asociaţie care lupta împotriva abuzurilor s-a oferit să-i ajute.

Procurorii au declanşat anchetă penală pentru infracţiunea de ucidere din culpă. Dată find gravitatea cazului, dosarul a fost preluat de Parchetul Curţii de Apel Braşov.

Citește și:

Tragedie la Brașov. Bebeluși gemeni, decedați la doua zile după ce au ieșit din spital

Copilul mort după tratamentul dentar, sedat cu propofol și ketamină

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net