Medicii de la Spitalul Elias sunt în alertă după ce joi (5 noiembrie) starea a cinci dintre răniţii din clubul Colectiv internaţi aici s-a agravat. Pacienţii au fost suspuşi unor intervenţii chirurgicale suplimentare. Bolnavilor li s-au efectuat patru traheostomii şi o intubare orotraheală, pentru a fi ajutaţi să respire.


În Spitalul Elias continuă să fie internaţi 14 pacienţi dintre victimele incendiului de la Colectiv, 10 sunt în secţia de terapie intensiva, şi patru, la chirurgie.

Bolnavii din Secţia de chirurgie generală au o stare generală bună şi necesită tratament local zilnic. Pacienţii de la secţia de terapie intensivă au suferit modificări semnificative în cursul zilei de miercuri, astfel că au fost supuşi unor traheostomiei. Un alt bolnav este intubat orotraheal, iar pronosticul continuă să fie rezervat.

În spitalele din Capitală sunt internate în continuare 130 de persoane rănite în urma incendiului din clubul Colectiv, dintre care 83 sunt în stare critică şi gravă, potrivit ultimei situaţii transmise, joi, de Ministerul Sănătăţii.

Potrivit datelor centralizate la Ministerul Sănătăţii, dintre cei 130 de răniţi în urma incendiului, la Spitalul de Arşi sunt internaţi 25, la Spitalul Bagdasar-Arseni - 21, la Spitalul Grigore Alexandrescu - 7, la Spitalul Sfântul Ioan - 7, la Spitalul Elias - 14, la Spitalul Militar Central - 12, la Spitalul Sfântul Pantelimon - 4, la Spitalul de Urgenţă Floreasca - 14, la Spitalul Universitar - 18, la Spitalul Dimitrie Gerota - 2 şi la Spitalul Agrippa Ionescu - 6 pacienţi.

 
 
Loading...