S-a aruncat de la etajul 8 fiindcă nu avea serviciu

Ultima actualizare:
Adrian Stan a  căzut pe pământ,  în spatele blocului (Foto: Roberto Sălceanu)
Adrian Stan a căzut pe pământ, în spatele blocului (Foto: Roberto Sălceanu)

Un zgomot puternic în miez de noapte şi o viaţă de om s-a sfârşit la baza unui bloc din cartierul bucureştean Titan. Un bărbat şi-a luat viaţa, aruncându-se în gol de la geamul locuinţei sale situată la etajul opt. Drama lui Adrian Stan (36 de ani): lipsa unui loc de muncă.

Sirenele ambulanţelor şi ale poliţiei urlau ca nebunele.

Era aproape 03.00 noaptea când pe strada Prisaca Dornei liniştea se transformase în haos. Buimaci, oamenii curioşi din blocul de garsoniere D6 îşi iţeau capetele la ferestre.

Puţini au îndrăznit să iasă afară, să vadă ce s-a întâmplat. Adrian Stan, unul dintre locatari, se aruncase de la etajul opt, din garsoniera în care stătea de aproximativ doi ani. Acum zăcea fără viaţă în grădina din spatele blocului.

De aici a plonjat bărbatul

Adrian Stan a  căzut pe pământ,  în spatele blocului (Foto: Roberto Sălceanu)
Adrian Stan a căzut pe pământ, în spatele blocului (Foto: Roberto Sălceanu)

Nu ştiu ce ar fi putut să-l facă să se omoare. Era liniştit, nu a pus nici un fel de problemă asociaţiei de locatari. Doar că avea o sumă de bani restanţă la întreţinere, dar nu foarte mare", ne-a declarat administratorul blocului, Marian Zane. În schimb, pe la colţuri se auzeau tot felul de poveşti. Ba că mergea mai greoi, puţin într-o parte, ba că avea oarece probleme mentale, ba că le avea pe amândouă. Cert e că majoritatea vecinilor ştiau sigur că în ultima vreme stătea mai mult pe acasă, în lipsa unui loc de muncă.

Şi cunoscuţii tot pe seama acestui aspect pun tragedia. Adrian Stan şi-a anunţat un prieten cu câteva minute înainte să-şi facă curaj şi să sară de la fereastră. I-a trimis un sms în care îi explica hotărârea de a se sinucide. Până să ajungă pe pământ, trupul bărbatului s-a lovit de sârmele pentru rufe atârnate la aproape fiecare fereastră. 

Prof. dr. Florin Tudose, psihiatru


    Adrian Stan a  căzut pe pământ,  în spatele blocului (Foto: Roberto Sălceanu)
Adrian Stan a căzut pe pământ, în spatele blocului (Foto: Roberto Sălceanu)

«Depresiile sezoniere sunt în prim vârf de manifestare, la sfârşit de iarnă şi început de primăvară. După o perioadă îndelungată în care ne-a cam lipsit soarele, o parte din neurotransmiţători (n.r. substanţe chimice care se găsesc în sistemul nervos - de exemplu creier - prin intermediul cărora se face transmiterea  şi amplificarea impulsurilor nervoase) nu s-au format aşa cum ar fi trebuit şi se ajunge la dezechilibre.

Astfel, apar depresiile sezoniere, pe lângă care trecem, adesea, fără să observăm. În plus, se accentuează şi depresiile deja existente. De asemenea, ne aflăm în al treilea an de criză economică, iar efectele psiho-sociale ale acesteia de abia acum încep să apară".

GIURGIU. Nu a putut face faţă necazurilor din familie şi a decis că moartea este singura soluţie! O poliţistă din Giurgiu (41 de ani) a încercat în noaptea de luni spre marţi să se se sinucidă, aruncându-se în Dunăre, în zona portului Giurgiu. Şansa a făcut ca femeia să se prindă într-o plasă de pescuit, iar ţipetele sale au alertat mai mulţi pescari care au anunţat autorităţile. Femeia a fost salvată în ultimul moment de către angajaţii portului.

TÂRGU JIU. O elevă în clasa a VII-a a fost găsită, luni, fără suflare, chiar de tatăl ei. Tânăra s-a spânzurat cu ajutorul unor eşarfe în locuinţa sa din Târgu Jiu. Medicii chemaţi de tatăl adolescentei au încercat vreme de 40 de minute să o readucă la viaţă, dar nu au reuşit. Tatăl îndurerat nu ştie care e motivul pentru care fiica lui şi-a pus capăt zilelor, mai ales că ea nu a lăsat un bilet de adio.

CÂMPIA TURZII. Un bărbat disponibilizat de la compania Mechel Câmpia Turzii și-a pus capăt zilelor, săptămâna trecută. Ioan Bozdog (58 de ani) lucrase ca și strungar la combinat și se afla printre cei disponibilizați, urmând să-și depună actele pentru șomaj.

Bucureşti. Luni, o femeie s-a aruncat în faţa metroului, în staţia Costin Georgian. Sinucigaşa nu avea nici un act asupra ei, astfel că poliţiştii nu au reuşit încă să o identifice. Femeia a murit pe loc, fiind secţionată de roţile garniturii de tren. Victima şi-a calculat gestul ca să fie sigură că va sfârşi. S-a postat la capătul peronului, unde intră metroul şi s-a aruncat în momentul când acesta a pătruns în staţie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net