S-au dat peste șase ani de pușcărie pentru doi polițiști snopiți în bătaie. Cazul s-a judecat timp de un an și jumătate

Ultima actualizare:

    Polițiștii bătuți s-au ales cu traumatisme cranio-faciale, fractură de piramidă nazală și de arcadă Foto: Sindicatul Europol
Polițiștii bătuți s-au ales cu traumatisme cranio-faciale, fractură de piramidă nazală și de arcadă Foto: Sindicatul Europol

Ultrajul se plătește scump! Doi polițiști aflați în exercițiul funcțiunii au fost snopți în bătaie de doi indivizi. După un an și jumătate de procese, judecătorii au decis ca agresorii să stea după gratii șase ani și jumătate și să le plătescă daune în valoare de 230.000 de lei.

În seara zilei de 19 noiembrie 2019, Răzvan și Marius din cadrul IPJ Vâlcea- Posturile de Poliție Ionești și Olanu, urmăreau în trafic în localitatea Călina, o autoutilitară în care se aflau două persoane cunoscute cu antecedente penale.

După somațiile legale, aceștia au tras 12 focuri de armă, fără a fi înregistrate victime. Ulterior, mașina a oprit în fața locuinței agresorilor, unde împreună cu ceilalți membrii ai familiei i-au snopit în bătaie.

Agresorii au vrut să-i împuște pe polițiști cu propriile pistoale

Le-au luat pistoalele și i-au sechestrat, fiind amenținați că vor fi împușcați cu propriile arme. Unul dintre agresori chiar a apăsat pe trăgaci, dar din fericire încărcătorul era gol, din timpul urmăriri.

Cei doi agenți s-au ales cu răni grave: traumatisme cranio-faciale, fractură de piramidă nazală și de arcadă.

”Justiția a făcut dreptate în sfârșit, iar după un an și jumătate, agresorii care i-au bătut cu bestialitate pe  cei doi colegi de-ai  noștri au primit ceea ce li se cuvenea. Astfel că instanța de apel a respins recursurile acestora, iar sentința dată pe fond a rămas definitivă. În sentința data în apel, aceștia au fost condamnați definitiv  la șase ani și jumătate, pentru ultraj, lipsire de libertate şi nerespectarea armelor și muniţiilor, fiind păstrată decizia primei instanţe de judecată. Deşi au primit fiecare, în total, 15 ani, pedepsele au fost contopite și a rezultat doar câte şase ani şi jumătate de închisoare, dintre care au petrecut deja, după gratii, aproximativ un an și jumătate în arest preventiv”, au anunțat reprezentații Sindicatului Europol.

Agresorii, 6 ani și jumătate de pușcărie și daune de 230.000 de lei

Totodată, instanţa i-a obligat  pe agresori să plătească daune morale pentru traumele suferite 230.000 de lei.

De asemenea, timp de cinci ani după ce vor ieşi din închisoare bătăușii nu au voie să deţină, să poarte şi să folosească orice categorie de arme, dar nici să comunice ori să se apropie de cei doi poliţişti, de familiile sau locuinţele acestora.

”Ne punem speranța că justiția din România se va apleca mai mult asupra cazurilor de ultraj la adresa polițiștilor pentru a descuraja orice tentativă a celor certați cu legea să îndrăznească să agreseze sub orice forma un polițist aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu”, au mai spus sindicaliștii.

Nici o zi nu trece fără ca un polițist să fie agresat

Datele statistice al Poliţiei Române arată că nici o zi nu trece fără ca un poliţist să fie agresat. Numărul ultrajelor a crescut cu circa 20%. Și vorbim despe sute de atacuri la adresa oamenilor legii într-un an. Conflictele cu cetăţenii certaţi cu legea ajung uneori la extrem: poliţiştii sunt ucişi în misiuni sau rămân mutilaţi pe viaţă.

Citește și: 

Scandal monstru la Călărași. Doi polițiști, bătuți măr de un bărbat prins fără declarație pe proprie răspundere

Doi poliţişti bucureşteni, loviţi de o maşină de teren!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net