S-au închinat pentru sănătate la icoana care s-a pictat singură

Ultima actualizare:

Sute de bucureşteni au participat, ieri, la slujba de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, închinată Icoanei Maicii Domnului Prodromiţa, ce s-a pictat singură.

Considerată o minune, Icoana Maicii Domnului Prodromiţa e sărbătorită de creştini în fiecare an pe 12 iulie. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Icoana zugrăvită singură se găseşte la Schitul românesc Prodromul din Sfântul Munte Athos. O copie a icoanei miraculoase a fost adusă permanent la Paraclisul Catedralei Neamului. Există mărturii cum că Sfintele Feţe se schimbă miraculos, uneori întunecându-se, alteori luminându-se. Deşi icoana a fost analizată la microscop, nu s-au depistat urme de pensulă. Mulţi s-au tămăduit după ce s-au închinat la Prodromiţa. “Am venit de la Urziceni dis de dimineaţă ca să mă închin la Sfânta Icoană. Am stat două ore la coadă. Mi-am dorit mult să mă rog la Maica Domnului şi la Athos femeile nu au voie”, ne-a spus Alexandrina (56 de ani), mulţumită că a ajuns să pupe icoana.

Credincioşii s-au strâns încă de dimineaţă la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamurilor
Credincioşii s-au strâns încă de dimineaţă la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamurilor

Click! spune

În 1863, Iordache Nicolau, iconar la mănăstirea Bucium din Iaşi a încercat să picteze icoana Maicii Domnului cu Pruncul Iisus. Pictor priceput, el s-a poticnit inexplicabil la zugrăvirea feţelor. Speriat, a încuiat atelierul, iar a doua zi, când s-a întors, icoana era desăvârşită. 

image
image
image
image
image
image
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net