S-a dat verdictul pentru Prințul Paul și Remus Truică

Ultima actualizare:

    Remus Truică, Prințul Paul și Dan Andronic sunt implicați în dosarul retrocedărilor ilegale
Remus Truică, Prințul Paul și Dan Andronic sunt implicați în dosarul retrocedărilor ilegale

Remus Truică şi Prinţul Paul rămân în arest la domiciliu. Ei au aflat luni, 21 decembrie, că-şi vor petrece Crăciunul forţat acasă.

UPDATE, ora 15.30

Magistrații de la Curtea Supremă au menținut deciziile date de Curtea de Apel Brașov în cazul persoanelor cercetate în dosarul retrocedărilor ilegale.

Astfel, Remus Truică şi Prinţul Paul rămân în continuare în arest la domiciliu, iar Dan Andronic, Claudiu Mateescu şi Marius Marcovici, vor fi cercetați tot sub control judiciar.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ia în discuţie contestaţiile procurorilor DNA Braşov, după ce judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Braşov a respins solicitarea DNA de arestare preventivă a persoanelor acuzate în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri.

Remus Truică şi Prinţul Paul au fost arestați la domiciliu, iar Dan Andronic, Claudiu Mateescu şi Marius Marcovici, fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, sunt cercetaţi sub controlul judiciar.

Până la decizia instanței, însă, Remus Truică a fost chemat azi dimineață la DNA București ca să asiste la perchezițiile informatice făcute de procurori în dosarul în care este cercetat. El a intrat în sediul DNA la ora 9.00 și nu a ieșit până la prânz.

Truică este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălare de bani, dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu, iar Dan Andronic de constituire de grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă.

De asemenea, prinţul Paul a fost pus sub acuzare pentru cumpărare de influenţă, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu.

Procurorii susţin că, începând cu noiembrie 2006, Remus Truică, avocatul Robert Roşu şi alte persoane au constituit un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de prinţul Paul.

Ulterior, la acest grup au aderat Dan Andronic, Marius Marcovici şi Lucian Mateescu.

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net