S-a închis un traseu montan din Retezat. Vezi motivul incredibil

Ultima actualizare:

    În zonă vor fi montate şi panouri de avertizare
În zonă vor fi montate şi panouri de avertizare

Autorităţile au luat decizia de a închide traseul turistic Pârâul Pleşii - Vîrful Pleşa - Vârful Piula - Cabana Buta din Retezat pentru a feri oamenii de îmbolnăvire. Asta după ce în zonă au fost descoperite leşurile a peste 600 de oi.

Potrivit Mediafax, 400 din ele, de la stâna Dăgşanu, au căzut într-o prăpastie în timp ce se întorceau de la păscut. Au fost atacate de urs, s-au speriat şi s-au călcat în picioare. Alte 200, de la stâna din zona Pleşa, au fost lovite de trăsnet, leşurile lor fiind găsite pe versantul opus traseului turistic Şaua Piule - Pleşa - Vîrful Pleşa - Câmpu lui Neag.

"Jandarmii montani au fost trimişi în zonă vineri, după ce joi după-amiază reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Retezat au anunţat existenţa a peste 600 de cadavre de oi. La stâna din zona Pleşa s-a constatat prezenţa a aproximativ 200 de leşuri de oi lovite de un trăsnet. La cealaltă stână, ciobanii au povestit că, în timp ce se se întorceau cu oile de la păscut, din zona Scocul Drăgşanului, în condiţii de ceaţă şi vizibilitate redusă, turma de oi a fost atacată de un urs şi oile au căzut într-o vale greu accesibilă. Comitetului Judeţean Hunedoara pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit sâmbătă şi a hotărât ca zona respectivă să fie ecarisată în mod natural”, a declarat purtătorul de cuvânt al CJSU, căpitanul Nicolae Răducu.

Până să fie curăţat locul, turiştii sunt sfătuiţi să evite zona, care poate fi frecventată de animalele sălbatice atrase de leşuri, dar şi pentru a nu risca să se îmbolnăvească. În zonă vor fi montate panouri de avertizare şi informare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net