S-a întors roata! Şi francezii caută de muncă în România

Ultima actualizare:

    "Românii sunt  ospitalieri, am găsit mereu oameni care m-au ajutat cu mâncare sau găzduire”  Vanessa Auzenau
"Românii sunt ospitalieri, am găsit mereu oameni care m-au ajutat cu mâncare sau găzduire” Vanessa Auzenau

Vanessa Auzenau, o tânără din Rennes, a fost găsită aproape îngheţată de frig sub viaductul de la Poiana Teiului, judeţul Neamţ. Femeia a plecat din Franţa în urmă cu aproape un an şi trăieşte doar din mila celor care vor să o ajute.

Vanessa Auzenau, 30 de ani, a luat trenul, în aprilie 2013, din Nantes spre estul Europei. „Am plecat fără nici un ban, fără bagaje, doar cu un sac de dormit, o periuţă şi pasta de dinţi", spune tânăra. Vanessa a traversat Elveţia şi s-a oprit la Praga, unde a stat o perioadă, apoi la Budapesta, iar în septembrie 2013 a intrat în România prin vama de la Arad.

„Am plecat să-mi caut un loc de muncă. La Arad am fost în grija unei fundaţii, apoi am mai mers la Dej, Cluj, Oradea, Baia Mare şi întâmplarea m-a adus aici, în Neamţ. O doamnă m-a invitat să vizitez mănăstirile din Moldova şi am stat o perioadă la Petru Vodă", mai povesteşte femeia. La începutul săptămânii a decis că trebuie să-şi continue drumul, iar marţi, 11 februarie, spre seară, a fost găsită de un localnic, tremurând de frig şi deshidratată, sub un picior al podului de la coada lacului Bicaz.

Nu avea acte de identitate asupra sa, acestea fiind recuperate ulterior de la mănăstire. Ieri, Vanessa a acceptat să-şi povestească odiseea din ultimele luni, susţinând că nu vrea să se întoarcă în Franţa, şi că doreşte să-şi caute în altă ţară un job care să-i asigure traiul. „Nu cunosc limba română şi orice serviciu ar fi bun, chiar şi menajeră aş lucra. În Franţa am stat prea mult timp fără loc de muncă. Vreau doar să mă stabilesc undeva şi să-mi găsesc un serviciu din care să câştig nişte bani", a mai spus tânăra mereu cu zâmbetul pe buze, dar îmbrăcată în haine ponosite.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensie punct de pensie carte de munca carnete de munca calcule pensii lista
image
image
image
image
image
image
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net