S-a stabilit numărul de bilete de tratament pentru pensionari și salariați

Ultima actualizare:

    Puteți avea 12 zile de răsfăț dacă prindeți bilete de tratament
Puteți avea 12 zile de răsfăț dacă prindeți bilete de tratament

Vreți să ajungeți la băi anul acesta? Guvernul a stabilit în ședința de astăzi numărul biletelor de tratament, în câte serii se va pleca, dar și câte zile durează un sejur.

Guvernul a stabilit astăzi, prin Hotarâre de Guvern, numărul biletelor de tratament balnear acordate prin unităţile de tratament balnear care aparțin Casei Naţionale de Pensii Publice. De asemenea, actul normativ reglementează modul de acordare, distribuire şi decontare a acestora. Astfel, în unităţile de tratament balnear ale Casei Naţionale de Pensii Publice se asigură 56.394 de locuri.

Peste 56.000 de locuri repartizate în 18 serii

Biletele de tratament pentru pensionari și asigurații sistemului public de pensii sunt finanţate din bugetul asigurărilor sociale de stat.

Locurile vor fi repartizate pe maximum 18 serii de trimitere, cu o durată de 16 zile. Prețul biletului de tratament balnear include tariful pentru cazare, masă și 12 zile de tratament.

La numărul de bilete de tratament acordate prin unitățile de tratament balnear ale Casei Naționale de Pensii Publice se adaugă numărul de locuri la tratament balnear ce urmează să fie contractate cu alți operatori economici interesați, în limita sumelor prevăzute în bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2017, adică  peste 319 milioane de lei.

Numărul total de locuri la tratament balnear se va stabili în urma finalizării procedurii de achiziție, respectiv după atribuirea contractelor, în funcție de preţurile ofertate pe bilet de operatorii economici interesați.

Biletele care se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare ale prevederilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu se stabileşte prin aplicarea unei cote de maximum 15% din totalul acestora.

Persoanele îndreptățite pot beneficia de un singur bilet de tratament în perioada unui an calendaristic.

Casa Naţională de Pensii Publice distribuie biletele de tratament balnear prin casele teritoriale de pensii și decontează costul acestora din fondurile aprobate prin Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2017.

Cine merge gratuit

Pentru un sejur de 16 zile la un hotel de 2 stele tariful este de aproximativ 1.388 lei, iar pentru cel de 3 stele, 1.452 lei. În preţul biletului intră tariful pentru 12 zile de tratament şi masa.

 - Pensionarii sistemului public de pensii plătesc 50% din pensia pe care au primit-o cu o lună înainte de repartiţie;

-  Salariaţii care au un venit mai mic sau egal cu salariul mediu brut pe ţară plătesc 50% din preţul biletului;

-  Dacă venitul depăşeşte salariul mediu brut, salariatul achită preţul integral;

-  Însoţitorii care nu sunt asiguraţi plătesc biletul integral;

 - Merg gratuit pensionarii de invaliditate, în cadrul programului de recuperare, veteranii de război, persoanele cu handicap, cele persecutate politic şi cei persecutaţi din motive etnice, în perioada 6 septembrie 1940-6 martie 1945.

Care sunt actele necesare

 - Cererea tip de acordare a biletului de tratament;

 - Copie după actul de identitate al solicitantului;

 - Talonul de plată a pensiei, în original sau copie;

 - Biletul de trimitere – formular cu regim special, unic pentru serviciile medicale de recuperare-reabilitare acordate de către societăţile de turism balnear şi de recuperare eliberat de către medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate (copie şi actul original);

 - Programul de recuperare, copie şi actul original.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image png
balcoanele solare jpg
printul philip meghan markle colaj gettyimages jpg
norvegia studii colaj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net