S-a stabilit oficial când un elev poate învăța exclusiv online

Ultima actualizare:

    Doar elevii care au în familie persoane cu comorbidități pot învăța online
Doar elevii care au în familie persoane cu comorbidități pot învăța online

Există posibilitatea ca un elev să poată învăța exclusiv online. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a explicat că acest lucru este posibil doar atunci când copilul are în familie persoane cu comorbidităţi.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că un elev poate face lecţii exclusiv online dacă are în familie persoane cu comorbidităţi. Astfel, el nu este obligat să se prezinte la școală.

“Există această variantă în care poate face învăţământ online în condiţiile în care are acasă persoane cu comorbidităţi”, a afirmat ministrul Sănătăţii. 

El a mai declarat că în Bucureşti în acest moment nu există şcoli în care să nu poată fi aplicat măcar scenariul doi şi că elevii din clasele primare vor purta mască, exceptaţi fiind doar copiii de pnă în cinci ani.

Nelu Tătaru a mai precizat că la trei cazuri de Covid-19 în clase diferite, şcoala se închide pentru dezinfecţie, iar copiii merg în izolare două săptămâni.

Comorbiditățile care afectează bolnavul de Covid-19

Pacienții care au comorbidități sunt mai predispuși la a avea nevoie de spitalizare sau terapie intensivă, în comparație cu cei fără alte afecțiuni.

Vorbim despre suferinzii de diabet, hipertensiune, bronhopneumopatie obstructivă cronică, cardiopatie ischemică, boli cerebrovasculare, boli renale cronice și fumat. Multe dintre aceste boli sunt comune în România.

De altfel, persoanele care suferă de boli cronice dezvoltă adesea afecțiuni conexe. De exemplu, diabetul și bronhopneumopatia obstructivă cronică se asociază în mod frecvent cu hipertensiunea sau cardiopatia ischemică.

De asemenea, bolnavii cronici sunt expuși unui dublu risc: prin afecțiunile care îi vulnerabilizează în fața coronavirusului și prin faptul că mulți dintre ei depind de tratament care se poate administra doar în spitale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cai insangerati prin Londra FOTo Twitter FlashFeed jpeg
image
image
image
image
image
image
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net