S-a vaccinat cu a treia doză de Pfizer ca să audă și să vadă mai bine

Ultima actualizare:

    Cadrele medicale de la Dorohoi nu au respectat protocolul permitând unei persoane să se vccineze de trei ori
Cadrele medicale de la Dorohoi nu au respectat protocolul permitând unei persoane să se vccineze de trei ori

Un bărbat de 49 de ani din Dorohoi, județul Botoșani, a reușit să păcălească medicii și s-a vaccinat cu a treia doză de Pfizer pentru că în urma primelor două a început să audă și să vadă mai bine.

Caz incredibil în județul Botoșani! În timp ce mulți români refuză să se vaccineze convinși fiind că infecția cu Covid este doar o născocire, alții nu știu cum să facă să primească cât mai multe doze.

Un bărbat de 49 de ani s-a imunizat cu a treia doză de Pfizer la un centru de vaccinare din Dorohoi, în cadrul maratonului organizat în localitate, scrie Monitorul de Botoșani. Motivul este de-a dreptul halucinant! Bărbatul a declarat că în urma primei doze și a rapelului s-a simțit foarte bine, a început să audă și să vadă mai bine motiv pentru care a vrut să se mai vaccineze o dată. Iar dacă nu ar fi fost  descoperit, s-ar fi imunizat și a patra oară. El a reușit „performanța” înainte ca datele să-i fie verificate în sistemul informatic unde sunt înregistrați toți cei care s-au imunizat. 

Care e procedura și de ce nu s-a respectat

În mod normal, când o persoană merge la un centru de vaccinare,  înainte de a primi serul i se verifică codul numeric personal în baza de date a platformei, Apoi, după ce acesta este validat de sistem, persoana respectivă este imunizată. Regula nu a fost respectată însă și în cazul barbatului din Dorohoi.Motivul? Din cauza aglomerației și nedorind să mai piardă timp căutându-l în sistem, cadrele medicale l-au crezut pe cuvânt când acesta a spus că este nevaccinat. S-au alarmat abia după după ce i-au administrat serul şi au încercat emiterea adeverinţei, căci în acel moment sistemul a emis un cod de eroare, apărând alerta că persoana figura deja ca fiind imunizată. 

Bărbatul a recunoscut că făcuse rapelul în urmă cu o săptămână dar, pentru că în urma primelor două imunizări a început să se simtă foarte bine, și-a dorit un al treia dar și un al patrulea vaccin. Puși în fața faptului împlinit, medicii nu au mai avut ce să facă decât să-l țină sub observație și supraveghere medicală câteva ore. Se pare că în tot acest timp el nu a dezvoltat reacții adverse.

Autoritățile au declanșat o anchetă

„La nivelul DSP a fost declanşată o anchetă pentru a se stabili cu exactitate care a fost firul evenimentelor şi cine se face răspunzător de situaţia creată. Vom lua declaraţii de la toţi cei implicaţi şi vom vedea la final ce măsuri se impun. Cel mai probabil, acele persoane nu vor mai fi detaşate în centre de vaccinare. A fost anunţată şi Poliţia. Persoana vaccinată a spus că îşi dorea să primească şi a patra doză. A fost direcţionată către CPU Dorohoi, unde a stat câteva ore sub supraveghere, neavând nici o reacţie, dar starea lui va fi în continuare monitorizată”, a precizat Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani, care a recomandat și un examen psihiatric.

Dosar penal pentru bărbatul vaccinat cu a treia doză de Pfizer

„În cauză a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de fals în declaraţii. Urmează ca la finalul anchetei să fie dispuse măsurile procedurale”, a precizat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net