Exemplu de moralitate! La 101 de ani, 8 luni și 22 zile, Ion Procopie s-a vaccinat, ieri, 30 august împotriva Covid-19. Este cel mai respectat, iubit și cunoscut veteran de război de pe Valea Tazlăului.


A trăit vremuri în care vaccinurile au salvat lumea de boli grave, astfel că a înțeles cât de important este serul. A supraviețuit războiului și nu vrea să fi răpus de virusul ucigaș.

În vârstă de 101 de ani, Ion Procopie, veteran al celui de-l Doilea Război Mondial și președinte al Asociației Naționale a Veteranilor de Război, filiala Moinești, s-a vaccinat ieri la centrul din localitate.

S-a vaccinat împotriva Covid-19 la 101 ani și 8 luni. Ion Pricopie, cel mai cunoscut veteran de război de pe Valea Tazlăului

A venit sprijit de un baston, îmbrăcat în uniforma de militar, cu decorțiile în piept și cu masca pe față. Știe că viața ne încearcă acum pe toți, tocmai de aceea a decis să-și suflece și el mâneca la cămașă.

Ion este un om cu o viață de poveste. O poveste grea și plină de încercări, care l-au călit și l-au modelat.

ion-pricopie-la-centrul-de-vaccinare.jpg

Ion Pricopie s-a vaccinat la centrul de vaccinare Complex Servicii Moinești
Ion Pricopie s-a vaccinat la centrul de vaccinare Complex Servicii Moinești

Fiu de preot, bărbatul s-a născut în pe 5 decembrie 1919, în comuna Solonț, de lângă Moinești. A fost elevul unuia dintre cele mai prestigioase licee din Iași, Liceul C. Negruzzi, pe care l-a absolvit în anul 1939.

Tot Iașiul a fost orașul în care a urmat studiile superioare în cadrul Facultății de Drept, facultate care i-a conturat cariera de magistrat de mai târziu.

Ion Pricopie a luptat pe Frontul de Vest, de-al Doilea Război Mondial Mondial

Recunoaște că cele mai dificile momente din viața de ostaș au fost cele trăite, pe viu, în cele mai grele lupte duse de Armata României pe Frontul de Vest, în drumul spre eliberarea Ungariei și Cehoslovaciei.

Aici a luptat, a fost rănit, a îndurat ororile unui război absurd, a rezistat și, cel mai important, a învins.

”Este un model de patriotism, curaj, tenacitate, corectitudine și bunătate. Un model pentru noi și pentru cei ce vor veni. Vă mulțumim! Sunteți un adevărat exemplu pentru noi!”, au transmis autoritățile.

Până acum, au fost vaccinate peste 5,2 milioane de persoane, după opt luni de la demararea campaniei. 

 
 
Loading...