S-a vindecat de COVID, dar a murit de infarct. Un bărbat de 44 de ani s-a stins la câteva ore după externare

Ultima actualizare:

    Dragoș Turcitu a murit în urma unui infarct Foto: adevarul.ro
Dragoș Turcitu a murit în urma unui infarct Foto: adevarul.ro

Bolnav și tratat de COVID-19 în spital, apoi externat cu două teste negative, un politician din Slatina a murit la câteva ore de când a ajuns acasă, în urma unui infarct. Familia și apropiații sunt în stare de șoc și nu pot înțelege cum bărbatul s-a stins atât de repede, deși plecase din spital vindecat.

Dragoș Turcitu (44 de ani) avea probleme cardiologice, din această cauză s-a și dus la un control medical, în urma căruia a fost diagnosticat, pe 22 iulie, cu noul coronavirus. El a fost internat şi tratat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde s-a prezentat pentru că nu se simţea bine. A fost investigat medical, inclusiv tomografic, iar în cele din urmă i s-au recoltat şi probe pentru noul coronavirus, dovedindu-se pozitiv, scrie adevarul.ro

S-a simțit bine pe perioada spitalizării  

A urmat tratament în unitatea medicală și s-a simţit bine pe toată perioada spitalizării, spun apropiații săi. Sâmbătă dimineaţă, după ce şi al doilea test recoltat la un interval de 24 ore faţă de primul a fost negativ, Dragoș Turcitu a fost externat. Bărbatul a pornit spre casă, iar pe drum s-a oprit şi a făcut cumpărăturile într-un supermarket. La câteva ore după ce a ajuns la domiciliu, a acuzat o stare de rău. Soţia sa, care se află în izolare la domiciliu, a vrut să ceară ajutorul medicilor, la 112, însă bărbatul a insistat să mai aştepte, pentru că începe să se simtă mai bine. La scurt timp, starea sa s-a agravat, iar în jurul orei 15.00 a intrat în stop respirator.

Manevrele de resuscitare nu au dat rezultat 

La faţa locului, au ajuns iniţial un echipaj SMURD şi un echipaj cu asistent medical de la Ambulanţă, medicul fiind la o altă urgenţă, iniţiind manevrele de resuscitare. Ulterior, a ajuns şi echipajul cu medic, însă după aproximativ 60 de minute de manevre de resuscitare s-a declarat decesul. Trupul neînsufleţit a fost depus la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, unde în cursul zilei de ieri a fost efectuată necropsia, pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului.

Familia este în stare de șoc

Familia și prietenii sunt în stare de șoc. „Nu ştim, nu ştim exact ce s-a întâmplat. El avea ceva probleme cardiologice, pentru asta s-a şi prezentat iniţial la spital, avea stări de ameţeală şi s-a gândit să nu fie din cauza asta, însă nu erau atât de mari încât să facă un infarct. A fost testat, a ieşit pozitiv, a stat în spital, ieri a fost externat... Singurul sfat: vă rog, feriţi-vă, e mai gravă decât orice această boală!“, spune un prieten de-al bărbatului. Pe pagina de Facebook a lui Dragoş Turcitu s-au adunat sute de mesaje venite de la prieteni şi cunoscuţi. Cu toţii deplâng moartea prematură a politicianului de 44 de ani. Dragoş Turcitu a activat în PRM, UNPR şi PNL ocupând, de-a lungul timpului, şi funcţii de conducere. A fost şef al Serviciului Judeţean de Pază, societate aparţinând Consiliului Judeţean. „Privește-ne! Ne vezi? Ne auzi? Vino înapoi și trezește-ne din acest coșmar! Șterge-ne lacrimile și umple-ne golul lăsat! Te vom iubi veșnic!”, a scris Mihaela Turcitu.

Citește și:

”A rămas fără plămâni în spitalul unde lucrează fiica sa”. Povestea dramatică a doctoriței din Brad care a murit din cauza Covid-19

Nelu Bălășoiu, solistul mort de coronavirus, era rudă cu Mirel Rădoi. Povestea neștiută despre cei doi

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net