Imagini emoționante cu eroii din spitale, epuizați de lupta cu virusul! 103 cadre medicale sunt infectate cu COVID-19

Ultima actualizare:

    Imagini cutremurătoare, cu medici din toată lumea aflaţi în prima linie a unui război despre care nu se ştie  cum şi când se va încheiaFotografii: AFP
Imagini cutremurătoare, cu medici din toată lumea aflaţi în prima linie a unui război despre care nu se ştie cum şi când se va încheiaFotografii: AFP

Nu li se văd feţele din spatele măştilor, dar li se citeşte drama în priviri. Eroii noştri nu sunt cei din benzi desenate, sunt medicii, asistentele şi infirmierele care zi şi noapte sunt în prima linie a pandemiei. Au, în fiecare zi, tot mai multe internări de pacienţi diagnosticaţi cu virusul ucigaş şi nici ei nu mai rezistă mult. Cifrele seci arată că, în acest moment, în România, peste 100 de cadre medicale s-au îmbolnăvit şi multe spitale sunt în pericol.

Imaginile cu semnele lăsate de măştile şi ochelarii de protecţie pe feţele medicilor care au rămas zile în şir de gardă, în spitale, au făcut înconjurul lumii. Pe atunci, România avea doar câteva cazuri de coronavirus. Acum, ne apropiem şi noi de 800 de cazuri, iar efectele încep să se resimtă. Mai ales pentru că sistemul sanitar din România nu se ridică la nivelul celor din statele occidentale mai dezvoltate. Cadrele noastre medicale fac tot ce pot, cu ce pot! Este şi de datoria noastră să avem grijă de ei: să respectăm măsurile de izolare şi carantină luate de autorităţi, pentru a nu avea o „explozie” de îmbolnăviri.

În ultimele două zile, în mai multe spitale s-au înregistrat situaţii grave. Un număr de 103 cadre medicale sunt diagnosticate cu COVID 19, conform datelor raportate către Institutul National de Sănătate Publică din teritoriu, anunţă Grupul de Comunicare Strategică. Din cele 103 cadre medicale, 43 sunt medici, dintre care 27 sunt din Suceava. Mai sunt diagnosticaţi 45 de asistenţi medicali, dintre care 30 în Suceava, 14 infirmieri (13 infirmieri în Suceava) şi o îngrijitoare.

Numai la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”, peste 90 de cadre medicale au fost infectate, astfel că întreaga unitate sanitară a fost închisă şi dezinfectată. După redeschidere, va primi numai bolnavi de coronavirus.

O situaţie grea este şi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Ialomiţa unde două schimburi au fost trimise acasă, după ce o pacientă ar fi fost confirmată cu coronavirus. Situaţia poate escalada pe modelul spitalului judeţean din Suceava, pentru că în discuţie mai este şi un al doilea caz, internat la spitalul judeţean din Slobozia. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore, ”pentru pacientă nu există confirmare încă. Este suspectă. Ea a fost transferată la Spitalul Matei Balş”.

Medicii de la cel mai mare spital din Oltenia îşi cumpără singuri măşti şi mănuşi. Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, Secţia Terapie Intensivă, spun că în curând vor lupta cu epidemia de coronavirus doar cu mâinile goale. "Ajutaţi-ne să vă putem ajuta", este strigătul medicilor craioveni.

Şi la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală sunt „emoţii”: 7 medici şi 23 de asistenţi şi personal auxiliar au fost trimişi în izolare la domiciliu după ce au fost în contact direct cu un pacient venit la Unitatea de Primiri Urgenţe şi confirmat în urma testării cu virusul SARS-CoV-2.

Medic, despre virus: «E Satana, ceva de pe altă lume»

Medicul oncolog Dana Semen
Medicul oncolog Dana Semen

Mărturiile medicilor care luptă cu noile cazuri de îmbolnăviri sunt cutremurătoare. Sora medicului oncolog Dana Semen, de la Spitalul Județean Suceava, a transmis un mesaj impresionant, scrie adevarul.ro. ”Situaţia din Suceava este strigătoare la cer. 70 de cadre medicale infectate. Medici expuşi fără nici un fel de echipament de protecţie virusului ucigător care este descris simplu, de sora mea, medic oncolog, «Satana – e ceva de pe altă lume»”, scrie sora doctoriţei. Tânăra avertizează pe toată lumea să ia în serios măsurile de protecţie: „Îmi doresc ca şi ultimul idiot care încă mai are senzaţia că asta e doar o răceală, să înţeleagă că e un virus teribil şi că oamenii ca sora mea au ales meseria asta să renunţe la intimitate, la viaţă personală, la timp liber, la nopţi, la vacanţe, dar nu la viaţă! Staţi acasă! Înţelegeţi, nu este o glumă!”, scrie Sinoma Semen.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net