«Să înceapă şcoala! Noi suntem gata»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Părinţii mai au o răgaz săptămână până începe şcoala. Au dat iama prin magazine să caute ghiozdane, penare şi creioane. Reporterii Click! le-au însoţit la cumpărături pe gemenele Bianca şi Andra, de 5 ani şi 8 luni, care vor fi eleve în clasa ”zero”.

Nu îşi mai încap în piele de nerăbdare. Îşi doresc să vină mai curând 11 septembrie! Gemenele Bianca şi Andra au fost la comisia de evaluare care să confirme că fetiţele pot merge la şcoală înainte de a împlini 6 ani. ”În septembrie, fetele mele vor împlini 5 ani şi opt luni.

simeon stalpnicul png

Au fost vorbăreţe la comisie şi au fost declarate apte să devină eleve. Diferenţa dintre ele este de 30 de secunde: prima a fost Andra, apoi a venit imediat şi Bianca. Sunt foarte bucuroase că vor merge la şcoală. Vor să îşi facă prieteni noi, să înveţe să citească şi să socotească, să îşi cunoască învăţătoarea. Ştiu deja literele de tipar şi să numere până la o sută. Au învăţat şi o mulţime de poezii şi cântecele”, ne-a spus Simona, mama gemenelor. Ca să câştige timp, toată familia a mers la cumpărături într-un hipermarket. Fetiţele au fost în culmea fericirii. Au testat toate penarele şi ghiozdanele expuse. În cele din urmă, le-au ales pe cele de culoare roz, dar cu prinţese diferite. ”Toate cumpărăturile m-au costat aproape 2.000 de lei, dar nu am rezistat rugăminţilor şi le-am luat tot ce au vrut”, ne-a mai spus Simona. Vor fi 165.000 de prichindei care vor începe şcoala în clasa ”zero” şi alţi 3 milioane de copii care vor merge la cursuri, de luni, 11 septembrie. Şi anul acesta a circulat pe Internet o petiţie a unor părinţi care voiau să se amâne cu o săptămână deschiderea anului şcolar, adică din 18 septembrie, dar Ministerul Educaţiei nu a luat-o în seamă.

Click spune

Anul şcolar  2017 – 2018 va dura 174 de zile lucrătoare, în perioada 11 septembrie - 22 iunie. Semestrul I are 19 săptămâni, perioada 11 septembrie 2017 - 2 februarie 2018. Semestrul al II- lea are 17 săptămâni, perioada 12 februarie  - 22 iunie 2018.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net