UPDATE „Să le fie rușine celor de la Metrorex, că își bat joc de călători!”

Ultima actualizare:

    Așa arăta miercuri dimineață stația de metrou Piața Unirii 1
Așa arăta miercuri dimineață stația de metrou Piața Unirii 1

E nebunie la intrarea în stațiile de metrou nou-modernizate. Dacă, marți seară, sute de oameni au stat la coadă la stația Pipera pentru a introduce cartele în aparat, miercuri dimineață, s-au format cozi și mai mari la Piața Unirii, unde se lucrează pentru montarea noilor turnicheți.

UPDATE. „Metrorex prezintă scuze călătorilor pentru disconfortul creat urmare a aglomeraţiei înregistrate în staţiile unde se efectuează lucrările de control-acces şi face apel la înţelegerea acestora, pentru evitarea intrării în staţie a unui volum foarte mare de persoane”, se arată într-un comunicat de presă. „Metrorex a luat măsuri pentru deplasarea în siguranţă a călătorilor în perioada lucrărilor de modernizare a instalaţiilor de control acces. Astfel, ca urmare a situaţiilor de supraaglomerare semnalate la orele de vârf, au fost alcătuite echipe mixte din angajaţii Metrorex şi personal de pază, pentru acordare de asistenţă şi îndrumarea călătorilor. Fiecare agent de staţie este prezent în aceste zone aglomerate, pentru a transmite Dispeceratului Central evoluţia situaţiei din teren şi luarea de măsuri în funcţie de situaţia dată. În plus, numărul porţilor de acces în staţie a fost mărit şi s-a avut în vedere modificarea fluxurilor de intrare-ieşire în funcţie de traficul de călători pe intervale orare. Pentru a înlesni accesul călătorilor în staţie, au fost afişate pictograme cu modul corect de utilizare a cartelelor”, se arată în comunicatul Metrorex. 

Totodată, Metrorex anunţă că lotul existent şi funcţional de cartele va fi schimbat cu un nou design, la finalizarea tuturor lucrărilor de modernizare control-acces.

Constructorul a fost avizat de Metrorex să reanalizeze zona de lucru, pentru a fluidiza traficul din staţiile unde se efectuează lucrări, fără a afecta siguranţa călătorilor, se mai arată în comunicat.

De două zile, la intrarea în unele stații de metrou e haos! De pildă, marți seară, în jurul orei 18.00, coada la aparatele care validează cartelele de intrare se întindea pe mai multe rânduri, până în stradă, la stația Pipera.


    Marți seară, la stația Pipera, oamenii au așteptat 15 minute pentru a valida cartela
Marți seară, la stația Pipera, oamenii au așteptat 15 minute pentru a valida cartela

„Pipera” este o stație foarte solicitată, într-adevăr, în zonă existând multe clădiri de birouri, însă, ce se întâmplă în ultimele zile, din cauza noilor turnicheți montați weekend-ul trecut este strigător la cer. „Timpul de validare a cartelelor e mai mare decât înainte. În plus, aparatele sunt supra solicitate, se blochează, nu mai fac față. Ca să nu mai zic că, acum, cartela trebuie introdusă în aparat invers decât arată săgeata de pe ea. E o nebunie! Au modernizat stațiile, dar prost!”, ne-a mărturisit un călător, care, marți seară, a așteptat un sfert de oră ca să intre în stația Pipera.

Azi dimineață, haosul s-a extins și la stațiile Piața Unirii 1 și 2, unde nu mai aveai loc să arunci un ac din cauza aglomerației. Și asta, pentru că aici au fost demarate astăzi lucrările de modernizare. „De abia se mai respira în stație, atât de mulți oameni erau. A fost groaznic! La câți bani fac cei de la Metrorex ar trebui să aibă mai multă grijă de călători. Ce se întâmplă acum e bătaie de joc la adresa noastră! Să le fie rușine!”, ne-a declarat o pasageră.

Metrorex a demarat, în aprilie, lucrările de modernizare la staţiile de metrou, urmând să fie înlocuite, eşalonat, porţile de acces la 41 din cele 54 de staţii. De asemenea, vor fi puse în funcţiune şi automate de vânzare a cartelelor. Noile porţi de acces care înlocuiesc sistemul de turnicheţi din staţiile de metrou au dublă utilitate - atât prin sistemul de citire a benzii magnetice, cât şi prin sistemul de citire a cardurilor bancare contactless. Acesta din urmă va putea fi însă utilizat abia după finalizarea lucrărilor de modernizare a sistemului de control-acces din toate staţiile de metrou prevăzute a fi modernizate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net