Şaisprezece localităţi din şase judeţe din sudul ţării, fără energie electrică din cauza ninsorii

Ultima actualizare:

În zonele în care a nins, începând de marţi seara, autorităţile au intervenit cu utilaje de deszăpezire şi împrăştiere de material antiderapant, nefiind anunţate închideri de drumuri naţionale sau judeţene, arată miercuri Ministerul Afacerilor Interne (MAI), într-un comunicat de presă.

Poliţia Rutieră a dat, în ultimele 24 de ore, 541 de sancţiuni contravenţionale şoferilor care nu au respectat regulile de circulaţie.

Reprezentanţii Electrica au informat MAI că, miercuri dimineaţă, erau intervenţii pentru remedierea avariilor şi reluarea alimentării cu energie electrică în 16 localităţi din judeţele Dâmboviţa, Olt, Mehedinţi, Giurgiu, Vâlcea şi Dolj.

"La nivel naţional, nu sunt probleme cauzate de efectele meteorologice nefavorabile. La această oră, nu sunt în desfăşurare acţiuni ale Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă de intervenţie pentru înlăturarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice periculoase", a precizat MAI.

În judeţele Argeş, Giurgiu şi Mehedinţi au fost activate, din ordinul prefecţilor, Comandamentele Operaţionale Judeţene, iar dacă va fi necesar, astfel de comandamente vor fi înfiinţate şi în alte judeţe.În ultimele 24 de ore au intervenit peste 3.200 de poliţişti de la rutieră, ordine publică şi transporturi, cu peste 900 de mijloace.

Circulaţia este îngreunată, miercuri, pe mai multe drumuri din judeţele Argeş, Covasna, Hunedoara, Ilfov, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Mehedinţi, Prahova, Olt, Teleorman şi Vâlcea, unde s-a depus un strat de zăpadă între unu şi trei centimetri, însă nu sunt porţiuni de drum închise din cauza vremii.Potrivit Centrului Infotrafic din Poliţia Română, pe unele artere rutiere din aceste zone, stratul de zăpadă amestecată cu material antiderapant măsoară între unu şi trei centimetri.

Centrul Infotrafic a precizat că nu sunt semnalate probleme în traficul feroviar şi nu există aeroporturi sau porturi maritime sau fluviale închise.

Poliţiştii le recomandă şoferilor ca înainte de a porni la drum să se intereseze despre condiţiilor pe traseul pe care urmează să îl parcurgă, la numărul de telefon 9360 (Comandamentul Central de Iarnă) sau pe paginile de internet www.politiaromana.ro - secţiunea Infotrafic/situaţia drumurilor naţionale şi www.cnadnr.ro.

Bucureştiul şi judeţele Ilfov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, Argeş, Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara şi Sibiu sunt sub avertizare cod galben de ninsori şi viscol de marţi, ora 20.00, până miercuri, la ora 14.00

image
image
image
image
image
image
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net