Sălaj: Doi poliţişti atacaţi cu bâte şi pietre de 50 de persoane. Oamenii legii, nevoiţi să facă uz de armă

Ultima actualizare:

    Doi polițiști au fost atacați cu bâte și pietre de către scandalagii Foto: adevarul.ro
Doi polițiști au fost atacați cu bâte și pietre de către scandalagii Foto: adevarul.ro

Oamenii legii sunt tot mai des atacați de persoanele pe care trebuie să le potolească atunci când sunt chemați să aplaneze conflicte. De data aceasta, doi polițiști sălăjeni au fost atacați cu bâte și pietre, fiind nevoiți să riposteze cu focuri de armă. Scandalagiii au continuat atacul, spărgând parbrizul autospecialei de poliţie.

Chemaţi să aplaneze un scandal izbucnit între mai multe persoane în localitatea Nuşfalău din județul Sălaj, doi polițiști au fost atacaţi cu bâte şi pietre de un grup de 50 de persoane. Totul s-a petrecut sâmbătă, în jurul orei 20.00, după ce o femeie a sunat la 112 pentru a reclama faptul că vecinul ei îi adresează injurii, ameninţări şi provoacă scandal pe stradă, scrie adevarul.ro.

Ajunşi la faţa locului, oamenii legii au identificat doi bărbaţi, în vârstă de 29, respectiv 47ani, aflați sub influenţa băuturilor alcoolice. Când au observat poliţiştii, unul dintre ei a intenţionat să-i lovească cu un par, însă aceştia au folosit spray-ul iritant lacrimogen. Acela a fost momentul în care la scandal au venit şi alte persoane, care au ameninţat poliţiştii şi au aruncat cu pietre înspre ei şi înspre autospecială. Pentru a împiedica atacul, poliţiştii au tras opt focuri de avertizare în plan vertical.

Reprezentanţii Sindicatului Europol susţin într-o postare pe reţelele de socializare că la sosirea oamenilor legii, la faţa locului s-au strâns peste 50 de persoane înarmate cu bâte care i-au ameninţat că îi vor bate şi le vor distruge autospeciala din dotare. ”Pentru a calma spiritele, cei doi poliţişti au fost nevoiţi să tragă 8 focuri de avertisment, aspect care nu i-a intimidat pe cetăţenii cu drepturi care s-au considerat "abuzaţi" şi au aruncat cu pietre, spărgând parbrizul autospecialei şi provocând mai multe avarii elementelor de caroserie”, se mai arată în postarea Europol.

Ajutați de mascați și de jandarmi

În sprijinul celor doi poliţişti au venit colegii lor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi jandarmi, iar şapte scandalagii au fost conduşi la audieri. A fost întocmit dosar penal pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere, iar bărbatul de 47de ani a fost reţinut pentru 24 de ore pentru ultraj. 

Oamenii legii, atacați de infractori

Un scandal cu focuri de armă și cocktail Molotov a avut loc, pe 11 august, în localitatea vâlceană Bunești! O polițistă și un jandarm chemați să aplaneze un conflict au fost atacați cu un topor și cu o sticlă plină cu benzină, iar agresorul a fost împuşcat în picior.

Scene desprinse parcă din filmele de groază au avut loc și duminică seară, 9 august, în localitatea Văcărești din județul Dâmbovița. Doi polițiști au fost atacați cu o coasă de un bărbat aflat în stare de ebrietate. Oamenii legii au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, după ce fratele atacatorului a intervenit în conflict. Ambii agresori au fost împușcați, unul în abdomen, celălalt în picior.

Citește și: 

Scandal cu împușcături în Vâlcea. Un jandarm și o polițistă, atacați cu toporul și cocktail Molotov

Doi poliţişti din Dâmbovița, agresaţi cu o coasă. ”Ministrul Vela ne spune că totul e sub control”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net