«Salariul de medic-director, sub cel al unei asistente»

Ultima actualizare:

    Nicoleta Căluţoiu spune că ar încasa mai bine ca simplu medic, decât ca director
Nicoleta Căluţoiu spune că ar încasa mai bine ca simplu medic, decât ca director

Incredibil ce se întâmplă cu salariile bugetarilor! Medicul Nicoleta Căluţoiu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Gorj, se află într-o situaţie greu de explicat. Din luna martie, salariul său va fi mai mic decât al unei asistente medicale, aşa că se gândeşte serios să demisioneze din funcţie.

Ea centrează, ea dă cu capul! Nu-i vorba despre un fotbalist, ci despre medicul Nicoleta Căluţoiu, din Târgu Jiu, care de trei ani ocupă funcţia de conducere a Centrului Judeţean de Transfuzii. Tot de atunci nu şi-a mai luat concediu de odihnă, căci instituţia pe care o conduce se confruntă cu lipsa acută de personal. Acum, Nicoleta Căluţoiu este singurul medic al Centrului de Transfuzie Sanguină din Târgu Jiu, celălalt medic pensionându-se. De angajări nici nu poate fi vorba! În centru ar trebui să fie cel puţin patru medici şi 28 de asistenţi medicali. CTS Târgu Jiu funcţionează cu un medic şi şase asistenţi. Medicul Nicoleta Căluţoiu se gândeşte serios să-şi depună demisia din funcţia de director şi să rămână simplu medic, pentru că ar câştiga mult mai mulţi bani.


    La Centrul de Transfuzie  Sanguină lucrează doar  un medic şi şase asistente
La Centrul de Transfuzie Sanguină lucrează doar un medic şi şase asistente

“Medicii-directori sunt nedreptăţiţi de actuala lege a salarizării. De la 1 martie vom avea salariul mult diminuat, sub nivelul unei asistente. Abia aştept să-i arăt doamnei ministru al Muncii salariul meu, să vadă că sunt salarii care scad, salarii de director. Voi încasa un salariu net de 3.500 lei, în condiţiile în care un medic va avea 15.500 lei brut, la care se adaugă şi sporurile care se vor aplica conform noii legi a salarizării. Eu nu voi mai avea dreptul la sporuri. Mă gândesc să renunţ la postul de director, fiindcă nu pot să am toată responsabilitatea, să fiu ordonator de credite, să fiu şi medic şi să rezolv orice problemă”, a spus directoarea.

«M-au pus să aduc bani de acasă pentru contribuţii»

simeon stalpnicul png

Daniela Zăvelcă, îngrijitoare cu sfert de normă la o grădiniţă din Roşia de Amaradia, Gorj, a aflat că va trebui să vină cu bani de-acasă pentru a merge în continuare la serviciu. Mai exact, trebuie să aducă doi lei pentru a se achita contribuţiile la stat.”Dacă nu se remediază, stau acasă”, a spus supărată Daniela.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net