A salvat-o pe jandarmeriţă de furia huliganilor

Ultima actualizare:

    Scene de luptă în  inima Capitalei
Scene de luptă în inima Capitalei

Gaze, jeturi de apă şi bătăi! Protestul de vineri seară, când 100.000 de oameni din diaspora şi din ţară s-au adunat în Piaţa Victoriei din Bucureşti pentru a-şi striga nemulţumirea faţă de PSD, a fost marcat de violenţă. Huligani strecuraţi printre manifestanţi au generat haos.

10 august 2018 devine o nouă pagină oribilă din istoria României de după 1989. Sătui până-n gât de incompetenţa regimului PSD, condus de Liviu Dragnea, 100.000 de români din străinătate şi din ţară s-au adunat în Piaţa Victoriei ca să-şi scandeze nemulţumirile la adresa puterii. Atmosfera s-a deteriorat, din cauza provocărilor lansate de derbedei, şi au apărut victime. Şi din rândul forţelor de ordine, şi din rândul manifestanţilor.

Mihail Bumbeş e unul dintre protestatarii care au încercat să-i apere pe cei doi jandarmi, o femeie şi un bărbat, bătuţi de huligani. Manifestantul a povestit pe Facebook că, în momentul în care i-a văzut încasând lovituri, a făcut un scut uman pentru cei doi cu propriul corp, scrie adevarul.ro.

Jandarmeriţa a fost  scoasă cu greu din  mâinile derbedeilor
Jandarmeriţa a fost scoasă cu greu din mâinile derbedeilor

O tânără  îşi acoperă  degeaba faţa
O tânără îşi acoperă degeaba faţa

„A urmat o ploaie de pumni şi picioare încasate, eu şi toţi cei care reuşiserăm să facem un baraj viu. O fată din cordon s-a aruncat disperată peste cei doi pentru a-i proteja”.

Jandarmii au folosit forţa  împotriva protestatarilor
Jandarmii au folosit forţa împotriva protestatarilor

Cei doi jandarmi au fost scoşi de mai mulţi manifestanţi paşnici, care i-au escortat până la un grup de jandarmi, care nu interveniseră pentru a-şi salva colegii.  Femeia-jandarm are 20 de ani şi a fost dusă la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Din fericire, starea ei de sănătate este bună şi se află în afara oricărui pericol.

“Cine a dat ordin de înarmare a jandarmilor cu arme de foc letale şi cu ce scop au fost aduse? Cine e şeful plutonului care şi-a abandonat colegii în mulţime şi a întârziat nepermis de mult salvarea lor? Cine e responsabilul care a ordonat represiunea împotriva protestatarilor nonviolenţi? Sentimentul pe care l-am avut aseară a fost că Jandarmeria a avut ca unic scop provocarea protestatarilor”, adaugă Bumbeş pe Facebook.

Nu e nici “Fa”, nici “Impulse”,  ci spray paralizant
Nu e nici “Fa”, nici “Impulse”, ci spray paralizant

Manifestanţii au respirat cu  greu din cauza gazelor împrăştiate  cu generozitate de jandarmi
Manifestanţii au respirat cu greu din cauza gazelor împrăştiate cu generozitate de jandarmi

 Autorităţile au reuşit să-i reţină pe cei cei doi huligani care au lovit-o cu sălbăticie pe jandarmeriţă. Ionuţ Liviu Cojoacă (30 de ani) şi Claudiu Andrei Dobre (24 de ani), ambii din Bucureşti, sunt ultraşi din galeria CSA Steaua, scrie adevarul.ro. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a emis ordonanţe de reţinere pentru cei doi.  Pistolul furat  de la jandarmeriţa agresată nu a fost deocamdată recuperat.

Jurnaliştii de la recorder.ro scriu că spre miezul nopţii, Piaţa Victoriei arăta ca după război şi că jandarmii îi izolaseră pe membrii galeriilor. Protestatarii paşnici au rămas în zona Muzeului Antipa şi înspre Piaţa Romană, iar jandarmii au intrat în ei cu furie, lovindu-i cu scuturile şi cu picioarele.

Mihail Bumbeş
Mihail Bumbeş

Flash news

PREȘEDINTELE KLAUS IOHANNIS a cerut sâmbătă Procurorului general Augustin Lazăr demararea de urgență a cercetărilor pentru clarificarea modului în care s-a produs intervenția Jandarmeriei la protestele de vineri seară din Piața Victoriei.SPITAL. Ministrul de interne, Carmen Dan, și-a întrerupt concediul și a fost în vizită la cei trei jandarmi răniți la protestul de vineri seara. ”Motivul pentru care sunt aici este că mi-am dorit să discut cu cei trei colegi, cu Ştefania, Cristi şi Marius. Băieţii vor fi externaţi mâine, Ştefania are foarte multe contuzii, traumatisme, dar starea ei este bună”, a declarat ministrul Carmen Dan.PROTESTE ÎN ȚARĂ. Zeci de mii de oameni au protestat la Sibiu, Iași, Cluj, Timișoara, Brașov, Constanța, Galați, Bacău, Oradea, Piatra Neamț și Galați. S-a scandat: ”Dragnea nu uita, România nu-i a ta”, ”Fără penali”, ”Demisia”, ”Nu plecăm, până nu plecați”.AMBULANȚA. Douăsprezece persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la protestul de sâmbătă seară din Piaţa Victoriei din Bucureşti, două dintre acestea fiind transportate la spital, potrivit ISU Bucureşti-Ilfov. Nu a fost vorba despre agresiuni, ci doar de probleme medicale.

Ionu Liviu Cojoac (30 de ani)
Ionu Liviu Cojoac (30 de ani)

REȚINERI. Două persoane au fost reţinute pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în urma violenţelor care au avut loc vineri seară la protestul diasporei din Piaţa Victoriei. Tribunalul Bucureşti a emis ordonanţe de reţinere pe numele a doi bărbaţi în vârstă de 24 şi 30 de ani, ambii din Bucureşti, pentru infracţiunile de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

“Este fata dumneavoastră!”

Vlad Alexandrescu, fost ministru al Culturii în Guvernul Cioloş, a relatat pe Facebook un episod cumplit: “Știți cum e să te întâlnești cu propriul tău copil, transportat pe targă, în stare de inconștiență către un echipaj SMURD? Fetele mele erau cu mine la protest. Una dintre ele a înaintat puțin, cu o prietenă a ei, în dreptul primelor mese de la girafă. Acolo a inhalat gazele împrăștiate de forțele de ordine. Și-a pierdut cunoștința. Deodată, am văzut paramedicii care transportau pe targă o adolescentă de 16 ani. Unul dintre voluntarii care transportau targa mi-a strigat: “Domnule Alexandrescu, este fata dumneavoastră!”. M-am alăturat lor în goană și am urcat în camion. A urmat resuscitarea, cu oxigen și monitorizare a inimii. Mulțumesc echipei de intervenție! Cum e posibil ca un guvern să-și gazeze propriii cetățeni? Și pe copii!”.

Hop şi americanul!

Snoop Dogg, faimos rapper american, a postat un clip video de la protestele din România, arată stirileprotv.ro. Imaginile, în care un descreierat loveşte cu piciorul în spate un jandarm, sunt însoțite de un mesaj jignitor la adresa forțelor de ordine. La mai putin de o zi de la publicare, imaginile strânseseră peste două milioane de vizualizări și 12.000 de comentarii.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net