A salvat un muncitor prins sub un mal de pământ

Ultima actualizare:
El este salvatorul-erou de la Ciugud
El este salvatorul-erou de la Ciugud

Vasile Vlad din localitatea Ciugud, judeţul Alba, este un adevărat erou. Fără să stea prea mult pe gânduri, a sărit în ajutorul unui muncitor care fusese acoperit de un mal de pământ.

Salvarea unui muncitor prins sub un mal de pământ, sâmbătă, 22 iunie, în localitatea Ciugud din Alba s-a datorat şi intervenţiei rapide a unui localnic. Acesta a reuşit să elibereze mare parte din corpul victimei de pământul prăbuşit.

Muncitorul lucra într-un şanţ la introducerea canalizării în sat. La un moment dat malul de pământ s-a prăbuşit şi l-a acoperit până la umeri. Victima nu mai putea respira şi avea puţine şanse să trăiască.

Un localnic din Ciugud, care şi-a dat seama că sunt probleme în şanţul săpat în faţa casei sale, nu a stat pe gânduri şi a sărit să-i salveze viaţa, fără să se gândească, vreo clipă, că şi-o risca pe a lui.

Salvatorul se numeşte Vasile Vlad, are 44 de ani şi este stabilit de 12 ani la Ciugud. E căsătorit şi are un băieţel de 2 ani şi 7 luni. Vlad este antrenor sportiv şi conduce clubul de dans sportiv Dance to Sunrise, primul din Alba, înfiinţat în 2003, scrie adevarul.ro.

Acesta a povestit cum a reuşit să îndepărteze o bună parte din pământul care se prăbuşise peste angajatul unei firme care executa lucrări de canalizare.


    El este salvatorul-erou de la Ciugud
El este salvatorul-erou de la Ciugud

”Am ieşit afară şi am văzut că nu era ceva în regulă cu şanţul. Am intrat în garaj, am pus mâna pe lopeţi şi i-am zis soţiei să sune la 112. Omul era până la umăr prins în pământ. Am sărit în şanţ şi am dat la o parte, şi cu capul – nu ştiu cum am reuşit asta – o bucată de pământ cât jumătate din mine, de pe omul care nu mai putea să respire din cauza greutăţii malului. Am reuşit să-l descopăr până la picior”, a povestit Vasile Vlad, potrivit alba24.ro.

Din cauza efortului susţinut şi a momentelor încărcate de adrenalină, i s-a făcut rău şi a avut nevoie şi el de îngrijiri medicale. A ajuns la UPU Alba, dar nu a rămas internat.

A contat şi faptul că are cunoştinţe de prim-ajutor. Spune că şi personalul medical SMURD, care a ajuns de urgenţă la locul incidentului, a recunoscut importanţa intervenţiei sale. Accidentul a avut loc sâmbătă, în jurul amiezii, iar victima este un bărbat de 56 de ani.

La faţa locului au acţionat echipajele ISU, după care a fost preluat de elicopterul SMURD şi transportat la UPU Mureş cu multiple traumatisme.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net