Vasile Vlad din localitatea Ciugud, judeţul Alba, este un adevărat erou. Fără să stea prea mult pe gânduri, a sărit în ajutorul unui muncitor care fusese acoperit de un mal de pământ.


Salvarea unui muncitor prins sub un mal de pământ, sâmbătă, 22 iunie, în localitatea Ciugud din Alba s-a datorat şi intervenţiei rapide a unui localnic. Acesta a reuşit să elibereze mare parte din corpul victimei de pământul prăbuşit.

Muncitorul lucra într-un şanţ la introducerea canalizării în sat. La un moment dat malul de pământ s-a prăbuşit şi l-a acoperit până la umeri. Victima nu mai putea respira şi avea puţine şanse să trăiască.

Un localnic din Ciugud, care şi-a dat seama că sunt probleme în şanţul săpat în faţa casei sale, nu a stat pe gânduri şi a sărit să-i salveze viaţa, fără să se gândească, vreo clipă, că şi-o risca pe a lui.

Salvatorul se numeşte Vasile Vlad, are 44 de ani şi este stabilit de 12 ani la Ciugud. E căsătorit şi are un băieţel de 2 ani şi 7 luni. Vlad este antrenor sportiv şi conduce clubul de dans sportiv Dance to Sunrise, primul din Alba, înfiinţat în 2003, scrie adevarul.ro.

Acesta a povestit cum a reuşit să îndepărteze o bună parte din pământul care se prăbuşise peste angajatul unei firme care executa lucrări de canalizare.

s27-1-doar-el.jpg

El este salvatorul-erou de la Ciugud

”Am ieşit afară şi am văzut că nu era ceva în regulă cu şanţul. Am intrat în garaj, am pus mâna pe lopeţi şi i-am zis soţiei să sune la 112. Omul era până la umăr prins în pământ. Am sărit în şanţ şi am dat la o parte, şi cu capul – nu ştiu cum am reuşit asta – o bucată de pământ cât jumătate din mine, de pe omul care nu mai putea să respire din cauza greutăţii malului. Am reuşit să-l descopăr până la picior”, a povestit Vasile Vlad, potrivit alba24.ro.

Din cauza efortului susţinut şi a momentelor încărcate de adrenalină, i s-a făcut rău şi a avut nevoie şi el de îngrijiri medicale. A ajuns la UPU Alba, dar nu a rămas internat.

A contat şi faptul că are cunoştinţe de prim-ajutor. Spune că şi personalul medical SMURD, care a ajuns de urgenţă la locul incidentului, a recunoscut importanţa intervenţiei sale. Accidentul a avut loc sâmbătă, în jurul amiezii, iar victima este un bărbat de 56 de ani.

La faţa locului au acţionat echipajele ISU, după care a fost preluat de elicopterul SMURD şi transportat la UPU Mureş cu multiple traumatisme.

Loading...
Citeste tot despre: