Gestul unui vâlcean de a salva o fată obligată să se prostitueze l-a costat scump. În semn de răzbunare, proxenetul i-a incendiat mașina cu un cocktail Molotov. Făptașul a fost prins după o urmărire ca-n filme.


Noaptea de 11/12 august a fost una alba pentru locuitorii din Berbeşti.  Când mașina unei familii a fost cuprinsă de flăcări, oamenii s-au alarmat și au sărit să-i ajute pe vecinii lor. Proprietarii abia reveniseră din concediu. Fetiţa cuplului, care încă nu adormise, a fost cea care a văzut scenele şocante şi şi-a alarmat părinţii, scrie adevarul.ro

Ulterior, anchetatorii au stabilit că aceștia au fost ţinta răzbunării unei familii de romi, cunoscută în zonă drept „Clanul Senatorul”. Doi dintre membrii acestuia au fost cei care au incendiat maşina cu un cocktail Molotov. Reglarea de conturi în stil mafiot a fost pusă la cale de acum două luni, când proprietarul maşinii s-a dovedit singurul localnic care a avut curajul să ”înfrunte” „Clanul Senatorul”, salvând din mâinile acestora o fată forţată să se prostitueze în Occident.

Cei doi incendiatori, Călin Vasile, zis „Amar”, şi Grigore Ion Gabriel sunt acum după gratii pentru 30 de zile.

”Tati, ne omoară!”

Totul s-a petrecut după miezul nopţii, la mai puţin de o oră după întoarcerea familiei acasă. Fetiţa şi-a trezit familia tremurând de spaimă: „Tati, tati, e cineva lângă maşină! Ne-a dat foc şi a vrut să intre şi în curte” E cineva... Tati, ne omoară!”, le-a spus fata. Proprietarul a sunat imediat la 112 şi a încercat să mai salveze ce avea prin portbagaj.

Cu ajutorul imaginilor surprinse de o cameră de luat vederi, a fost identificată maşina cu care infractorii au ajuns la locul faptei şi s-a plecat în urmărirea acesteia. La aproximativ 20 de kilometri, în localitatea Livezi, făptaşii au fost implicaţi într-un incident rutier. Şoferul a pierdut controlul maşinii, iar aceasta a ieşit în decor. Au abandonat autoturismul şi au fugit pe jos, dar au fost prinşi, imobilizaţi şi încătuşaţi de poliţiştii plecaţi pe urmele lor. În timpul audierilor, anchetatorii şi-au dat seama că este vorba despre o răzbunare în stil mafiot, pusă la cale cu două luni în urmă, când un membru al „Clanului Senatorului” a fost arestat în urma unei mărturii depuse chiar de către victima incendiului. Ambii erau băuţi când s-au urcat la volan, potrivit testării cu aparatul etilotest şi nici unul nu deţinea permis de conducere. 

Captivă timp de trei ani

Călin Eris (22 de ani), din Berbeşti, a fost arestat preventiv după ce iubita sa, Mădălina, de 21 de ani, l-a acuzat că o ţine captivă şi a forţat-o timp de trei ani să se prostitueze în Franţa. Cei doi au ajuns la Lyon imediat ce tânăra a împlinit 18 ani, aceasta fiind ferm convinsă că băiatul i-a găsit de lucru într-o fabrică şi că vor reuşi să-şi întemeieze o familie. Doar că în Franţa a fost bătută crunt şi obligată să se prostitueze într-o dubiţă parcată în Lyon. De câte ori reveneau în ţară, fata nu avea voie să ia legătura cu familia decât în prezenţa lui. Pandemia i-a forţat însă să revină acasă, la finele lunii mai. Într-o seară, fata a reuşit să fugă din garsoniera unde era ţinută cu forţa, să facă rost de un telefon şi să-şi sune disperată cunoscuţii şi rudele, şi să ceară ajutor. Printre cei care i-au răspuns s-a aflat şi bărbatul căruia i-a fost incendiată maşina.

„Vă rog, veniţi, luaţi-mă, că mă omoară ţiganii!”, au fost cuvintele prin care tânăra traficată şi-a convins cunoştinţele să o salveze. Aşa a scăpat Mădălina de cel pe care-l crezuse „dragostea vieţii sale” şi de coşmarul pe care-l îndurase timp de trei ani. 

Salvatorul, amenințat cu moartea 

Salvatorul ei însă a avut de îndurat mai multe amenințări cu moartea. „Pe mine m-au ameninţat că mă taie, că îmi vor lua nevasta şi o vor duce în locul fetei, că i-am lăsat fără bani, fără bancă. Iar de copii mi-au spus că-i mutilează pe viaţă, că le aruncă acid de baterie pe faţă”, a povestit bărbatul. Călin Vasile zis Amar şi Grigore Ion Gabriel sunt în acelaşi arest al Poliţiei vâlcene, cu cel pe care au vrut să-l răzbune, Călin Eris. 

 

Citește și: 

 

VIDEO Reglare de conturi între interlopi

 

Elevă de clasa a VIII-a, racolată şi obligată să se prostitueze

 
 
Loading...