Imaginile cutremurătoare cu bătrânul care se ruga în genunchi să fie tratat au stârnit un val de revoltă în spațiul public. Ba chiar, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a trimis imediat o echipă de control a DSP Olt la Spitalul din Corabia. Medicul de gardă a fost amendat cu 6.000 de lei.


Bătrân, neputincios, cu bastonul lângă el și cu o pungă de haine, aștepta la intrarea în Spitalul Orășenesc Corabia ca cineva să se uite și la el. 

Fusese adus cu Salvarea, dar nimeni nu i-a acordat atenție timp de trei ore. La un moment dat, omul s-a așezat în genunchi și a implorat să fie ajutat. Imaginile au fost filmate de un aparținător și publicate în mediul online.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a trimis echipa de control la Spitalul din Corabia

Cazul a stârnit un val de revoltă în rândul populației, iar ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis, să trimită imediat o echipă de control a DSP Olt la Spitalul din Corabia.

batran-in-genunghi-spital-corabia.jpg

Bătrânul a stat trei ore pe jos și s-a rugat de personalul medical ca să fie internat
Bătrânul a stat trei ore pe jos și s-a rugat de personalul medical ca să fie internat

„Am urmărit și eu imaginile care au fost postate pe rețelele de socializare online de la Spitalul Orășenesc din Corabia și am cerut aseară (n.r. duminică- 10 ianuarie) trimiterea de îndată a unei echipe de control la fața locului pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate cu acest domn. După ce voi avea toate informațiile, voi putea lua o decizie pentru ca astfel de situații să fie tratate cu mult mai mult profesionalism de către personalul spitalicesc”, a spus Vlad Voiculescu.

Medicul de gardă și o asistentă de la Spitalul din Corabia, amendați

Astăzi, 11 ianuarie, raportul realizat de echipa de control a DSP Olt a fost înaintat Corpului de Control al ministrului Sănătății.

Medicul de gardă a fost amendat cu 6.000 lei, pentru refuzul acordării asistenței medicale de urgență unui pacient.

În plus, una dintre asistentele medicale ale unității a fost sancționată cu 3.000 lei, pentru  nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical auxiliar.

”Unitatea medicală a primit avertisment și s-a decis, ca termen imediat de îndeplinire, discutarea cazului în comisia de etică  a unității sanitare în vederea stabilirii măsurilor care se impun. Se vor reface și protocoalele medicale pe care personalul medical trebuie să și le însușească”, au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății.

 

 
 
Loading...