Sărbători 2019. Care sunt cele mai importante târguri de Crăciun din România și ce oferă vizitatorilor

Ultima actualizare:

    Târgul de Crăciun din Piața Constituției din București este cel mai mare din RomâniaFoto: Sever Gheorghe
Târgul de Crăciun din Piața Constituției din București este cel mai mare din RomâniaFoto: Sever Gheorghe

Ce ar fi Sărbătorile fără tradiționalele târguri de Crăciun? Așteptate un an de zile deopotrivă de tineri și bătrâni, copii și adulți, târgurile de Crăciun sunt organizate în aproape orice oraș al țării. Click! îți descrie cele mai importante târguri din țară

Cel mai mare Târg de Crăciun din România, cel din Piața Constituției din București, este deschis în perioada 28 noiembrie-26 decembrie. Ce înseamnă Târgul de Crăciun București 2019? Manifestarea este organizată pe o suprafață de 16.000 de mp, cuprinde 130 de căsuțe, un brad de aluminiu de 30 de metri împodobit cu 5500 de globuri și peste 250 de stele. Vizitatorii pot găsi la târg obiecte, produse și bunătăți tradiționale, decorațiuni de sezon, aduse de comercianți din toate zonele țării. Principalele atracții oferite celor care vor trece pragul sunt: un patinoar de 600 de m, un carusel pentru cei mici, toate cu acces gratuit, Casa Moșului unde se va afla și o cutie pentru scrisorile de trimis Moșului, De asemenea vor fi organizate ateliere de creație pentru cei mici în fiecare zi de vineri, ‪sâmbătă și duminică.

Timișoara

-Pe 1 decembrie, odată cu aprinderea iluminatului de Sărbători, s-a deschis Târgul de Crăciun, organizat în Piața Victoriei și Piața Libertății pe durata a 22 de zile. În Piața Libertății a fost amplasat un patinoar dar și „Căsuța lui Moș Crăciun” cu ateliere pentru copii, carusel, mașinuțe și diverse jocuri pentru copii. În weekend, între orele 14.00 – 17.00, pe întreagă durata a târgului, se vor asigura plimbări gratuite cu trenulețul, pentru copii, în Piața Libertății și Piața Victoriei. În Piața Victoriei și în parcarea Modex vor fi amenajate 100 de căsuțe în care se vor comercializa produse gastronomice tradiționale, decorațiuni specifice Crăciunului, obiecte personalizate ce pot fi dăruite cu titlu de cadou.

Cluj

-Târgul de Crăciun își așteaptă vizitatorii, între 22 noiembrie și 31 decembrie, sub semnul jocului și a veseliei. Printre atracții, căsuțele frumos decorate, din care vor răzbate arome de ciocolată caldă și vin fiert, patinoarul,”tramvaiul lui Moș Crăciun”, serile de colinde și de concerte, celebrele”Căsuța Chițibușuri”,”Căsuța Moșului”. Față de anul trecut, vizitatorii vor putea descoperi târgul prin joc, în cadrul unei activități de tip vânătoare de comori, care îi va purta pe la principalele atracții din târg și le va testa abilitățile de detectiv. Programul”Căsuței Moșului”, va include, pe lângă tradiționalele ateliere și sesiuni de jocuri pentru toată familia, și o activitate de tipul”escape room”, în care cei mici vor avea la dispoziție doar 30 de minute să găsească registrul lui Moș Crăciun și să-și treacă numele pe lista copiilor curioși. Un carusel cu luminițe, un iglu care găzduiește o familie de urși polari, o moară (jocul) de mari dimensiuni și o iesle de Crăciun sunt alte atracții ale târgului.

Sibiu

-Primul târg de Crăciun din România a avut loc la Sibiu în anul 2007, când orașul a primit titlul de Capitală Culturală Europeană. Târgul din Sibiu este primul din România care și-a deschis porțile, la jumătatea lunii noiembrie și își închide porțile pe 3 ianuarie. Există numeroase atracții pentru copii, printre care Atelierul și Parcul lui Moș Crăciun, dar și proiecții spectaculoase pe clădirile din piață. Zeci de căsuțe din lemn oferă vizitatorilor vin fiert, preparate culinare tradiționale, turtă dulce, castane coapte și alte bunătăți iar pe scena târgului vor fi organizate concerte de jazz și colinde.

Brașov

-Târgul de Crăciun din Brașov organizat în Piața Sfatului s-a deschis pe 1 decembrie, va dura până pe 1 ianuarie și potrivit organizatorilor este locul în care simți cu adevărat magia sărbătorilor de iarnă. Miile de beculețe care împodobesc piața creează o atmosferă de vis pe tot parcursul lunii decembrie. Fiind inspirat de tradiția vechilor târguri germane, la târg comercianții oferă spre vânzare icoane, tablouri, bijuterii, aranjamente florale, obiecte de vestimentație, ornamente, păpuși, borcane cu dulceață și produse handmade executate de artiști plastici și meșteri populari. În plus, zeci de căsuțe din lemn vor încânta vizitatorii cu produse de artizanat, decoraţii specifice sărbătorilor de iarnă, mâncare tradițională și băuturi calde (ceai, cafea, vin fiert și ţuică fiartă).

Oradea

-De Sfântul Nicolae, pe 6 decembrie, Târgul de Crăciun din Oradea își deschide porțile. Târgul se desfășoară în Piața Unirii din Oradea, unde copiii vor putea patina pe gheață și vor putea alege dintr-o varietate de activități interesante. În centrul târgului va trona un brad imens înconjurat de zeci de căsuțe. În plus, târgul reprezintă ocazia ideală pentru a cumpăra cadouri și suveniruri lucrate cu migală de artiști și meșteșugari locali.

Iași

-Denumit”Târgul de iarnă”, târgul de Sărbători deschis începând cu 30 noiembrie în centrul celui mai mare oraș din Moldova, găzduiește expozanți ce oferă spre vânzare produse de artizanat, icoane, articole de marochinărie, produse de patiserie, dulciuri, produse lactate și din carne, preparate din pește, vin fiert, ceai, produse apicole, produse naturiste, fructe și conserve. Una dintre atracțiile manifestării va fi gigantica roată de 30 de metri care va permite o panoramă de sus a centrului orașului. Copiii au la dispoziție o mulțime de evenimente speciale cum ar fi Caravana lui Moș Crăciun sau Serbarea Pomului de Crăciun. Vizitatorii târgului vor avea parte de spectacole prezentate de formații de datini și obiceiuri tradiționale, iar echipa lui Mos Crăciun va împărți cadouri copiilor prezenți. La Palatul Roznovanu se va desfășura evenimentul “Seri de colinde”, care a devenit deja o tradiție la târgul de Crăciun din Iași.

Arad

-Târgul de Crăciun din Arad s-a deschis pe 22 noiembrie și își închide porțile pe 11 ianuarie. Localnicii l-au așteptat tot anul pentru că aduce un adevărat paradis de lumini şi culori, sunete şi arome specifice sărbătorilor de iarnă. Pe lângă standurile cu suveniruri, unde se găsesc tradiționalele obiecte ce simbolizează Aradul, aici vei găsi mâncare delicioasă și băuturi calde. Gurmanzii se vor delecta cu numeroase produse tradiționale de patiserie, dulciuri și alte preparate delicioase. Târgul se desfășoară în Parcul Mihai Eminescu și pe platoul Primăriei Municipiului Arad. Ca în fiecare an, pe platoul din fața Palatului Administrativ vor fi amplasați brazii de Crăciun, iar în parcul Mihai Eminescu vor fi amplasate  căsuțele de la târg, unde se vor putea distinge mai multe zone: o zonă destinată produselor și preparatelor gastronomice, un mini-orășel al copiilor și o zonă pentru spectacole. În orășelul copiilor va avea loc atelierul lui Moș Crăciun, unde cei mici vor putea picta și crea diverse obiecte cu tematică de Crăciun

Citiți și

FOTO S-a deschis Târgul de Crăciun Bucureşti 2019. S-au aprins 10 milioane de beculețe în oraș

Târg de Crăciun ca la Viena şi 845 de kilometri de beculeţe

image
image
image
image
image
image
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net