Paşte în lacrimi pentru locuitorii din 86 de sate care au fost lovite de furia apelor. Inundaţiile au provocat moartea a patru persoane.


UPDATE. Numărul morţilor în urma inundaţiilor a ajuns la patru, a anunţat ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea. Avertizarea de cod roşu de inundaţii se menţine în judeţul Teleorman, dar a fost ridicată în Ialomiţa şi Prahova.


Locuitorii din 86 de sate s-au declarat învinşi de puhoaiele de apă care le-au distrus agoniseala de o viaţă. Ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea a anunţat, luni, că cinci persoane au fost dispărute ca urmare a traversării voluntare a unor cursuri de apă, contrar atenţionărilor autorităţilor.

În urma acţiunilor de căutare, cele trei persoane dispărute au fost găsite decedate.

Reprezentanţi ai MAI au precizat pentru Mediafax că este vorba de un bătrân de 80 de ani din Poboru, judeţul Olt,  de un alt bărbat din Bucov, judeţul Prahova, care a căzut de pe un pod, dar şi despre un copil în vârstă de 13 ani din localitatea Surduleşti, judeţul Argeş.

În continuare sunt căutaţi doi buzoieni dispăruţi, sâmbătă, după ce barca în care se aflau împreună cu alte trei persoane s-a răsturnat pe râul Buzău.

Autorităţile menţin avertizarea de cod roşu în Teleorman, subliniind faptul că precipitaţiile se pot întoarce în câteva zile.

n cel mai scurt timp vom realiza o evaluare a pagubelor distrugerilor produse. Trebuie să identificăm la nivelul guvernului soluţii de ajutorare. Luăm toate măsurile de sprijin pentru persoanele evacute, să ne asigurăm că aceştia se vor întoarce la locuinţele lor doar când au dispărut riscurile", a precizat Oprea.

Mai mult, vicepremierul a atenţionat că apa din fântâni nu este potabilă, fiind afectată de inundaţii, şi că după retragerea apelor pot apărea focare de infecţii.

Codul roşu rămâne valabil în Teleorman şi a fost ridicat în Ialomiţa şi Prahova. 
 
Loading...