Şase persoane intoxicate cu ciuperci, la spital. Una se află în comă

Ultima actualizare:

Un tânăr de 28 de ani, din Întorsura Buzăului, a fost internat în stare foarte gravă la secţia de Terapie Intensivă, după ce a mâncat ciuperci.

Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, Annamaria Pataki, alte cinci persoane diagnosticate cu intoxicaţie cu ciuperci în formă uşoară sunt ţinute sub observaţie de medicii din spital.

În ultima săptămână, la Spitalul din Sfântu Gheorghe s-au mai prezentat şase persoane care s-au simţit rău după ce au consumat ciuperci, dar în cazul lor diagnosticul nu s-a confirmat, informează România TV.

Potrivit Agerpres, Annamaria Pataki consideră că numărul intoxicaţiilor este alarmant şi a făcut un apel către cetăţeni să fie precauţi în ce priveşte ciupercile din flora spontană, care s-au înmulţit foarte mult în ultima perioadă pe fondul ploilor alternate cu vreme călduroasă.

Cei care nu sunt siguri dacă ciupercile pe care le-au cules sunt comestibile pot cere verificarea lor de către specialiştii Asociaţiei micologice "Laszlo Kalman", care au un stand în Piaţa centrală din Sfântu Gheorghe şi oferă în mod gratuit acest serviciu.

Asociaţia va edita în curând un determinator de ciuperci care va putea fi purtat în buzunar de culegători.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net