Şase radare fixe te pândesc pe autostrada spre mare

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Supriză pentru vitezomani! Autostrada către mare vă aşteaptă cu şase radare nou-nouţe, gata să vă înregistreze dacă apăsaţi prea tare pedala de acceleraţie! De la Cernavodă la Constanţa, aparatele vă vor filma şi fotografia dacă veţi depăşi 130 de kilometri pe oră.

E pentru prima dată în România când o şosea de viteză va avea radare fixe. Până acum, doar pe drumurile naţionale s-au montat astfel de aparate performante. Ele sunt imposibil de detectat de şoferii care folosesc antiradar, pentru că nu emit unde, anunţă protv.ro. Un astfel de radar inteligent, cum este recunoscut, valorează 35.000 € şi începe să funcţioneze în momentul în care roţile din faţă ale unei maşini trec peste un anumit senzor care este ascuns în asfalt.

În continuare, sistemul calculează în cât timp parcurge şoferul distanţa de 2,5 m, adică drumul până la următorul senzor. În cazul în care conducătorul auto a depăşit limita maximă de viteză, autoturismul acestuia va fi fotografiat şi omul va primi amenda acasă. Până la sfârşitul lunii mai, şase astfel de radare vor fi montate pe A2, între Cernavodă şi Constanţa. Trei aparate pe un sens şi trei pe celălalt sens vor acoperi cei 51 km dintre cele două localităţi. Viteza cea mai mare înregistrată de radare, de când a fost dată în folosinţă Autostrada Soarelui, a fost de 249 km/h, în vara anului trecut. În 2013, cel mai vitezoman şofer a circulat cu 212 km/h. Tot poliţiştii spun că în sezonul estival din 2012 au dat 634 amenzi pentru viteză excesivă şi au ridicat 69 de permise.

Sistemul funcţionează deja pe DN1. Radarele fixe inteligente se află în funcţiune din 2011 pe Drumul Naţional 1, de la Bucureşti la Sinaia. În număr de opt, acestea sunt instalate la Baloteşti, Tâncăbeşti, Bărcăneşti şi Sinaia, câte unul pe fiecare sens de mers. Acestea fuseseră scoase în 2009, din cauza contestaţiilor depuse de şoferii nemulţumiţi.

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net