Şase idei geniale, şase proiecte măreţe pentru bucureşteni. Dacă toate s-ar fi construit ca prin minune, acum viaţa noastră ar fi mai uşoară. Însă, cele mai mari şantiere aflate în execuţie în Capitală au, împreună, o întârziere de mai bine de zece ani. Aflaţi mai jos despre ce proiecte e vorba.


Centrul Istoric. Povestea lui începe în 2003, când s-a luat în discuţie modernizarea a 14 străzi, ciuruite de trecerea anilor. Reabilitarea zonei centrale a început în septembrie 2006, cu un an mai târziu decât fusese stabilit, şi trebuia finalizată în iulie 2008.

Centrul Istoric- Începere lucrări: septembrie  2006, cu un an întârziere Termen: iulie 2008 Întârziere: 77 de luni


Nici acum, în aprilie 2012, proiectul-pilot nu e gata, deşi aici s-au cheltuit peste 30 de milioane de euro şi mai multe firme au fost schimbate pentru execuţie. Şantierul ocupă locul 1 în top cu 77 de luni de întârziere.

Străpungerea Doamna Ghica. Este, de fapt, o nouă arteră de circulaţie care leagă cartierul Colentina de cartierul Pantelimon şi zona Chişinău-Nicolae Grigorescu. Lucrările au început în octombrie 2006 şi aveau termen octombrie 2009.

Străpungerea Doamna Ghica- Începere lucrări: octombrie 2006 Termen: octombrie 2009 Întârziere: 28 de luni


S-au efectuat 50% din lucrări, iar şantierul a fost abandonat de firma constructoare. Primăria Capitalei a refăcut licitaţia la sfârşitul anului trecut şi a alocat 46 de milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor. Proiectul are deja 28 de luni întârziere.

Bulevardul Uranus. Diametrala nord-sud sau bulevardul Uranus este un proiect vital. Contestat asiduu de câteva organizaţii, proiectul are scopul de a asigura o alternativă de trafic la bulevardul Magheru şi la Calea Victoriei. Scandalurile şi procesele intentate l-au întârziat deja cu nouă luni.

Bulevardul Uranus- Începere lucrări: decembrie 2009 Termen: iunie 2012 Întârziere: 9 luni


Pasajul Pipera-Văcărescu. Putea fi primul proiect care se termină la timp în mandatul Oprescu, însă pasajul, care supratraversează Calea Floreasca şi Şoseaua Pipera, s-a încăpăţânat să rămână închis.

Deşi e sută la sută finalizat încă din luna decembrie a anului trecut, podul nu poate fi dat în folosinţă decât atunci când vor fi realizate şi bretelele laterale.

Parcarea Universitate- Începere lucrări: septembrie 2010, cu cinci luni întârziere Termen: aprilie 2012 Întârziere: 7 luni


Parcarea Universitate. În această primăvară trebuia să putem parca sub Piaţa Universităţii, însă edilii nu s-au ţinut de cuvânt. Lucrarea a început în septembrie 2010, cu cinci luni mai târziu decât fusese prognozat. Inaugurarea a fost fixată în aprilie 2012, însă, aceasta a fost amânată până în iunie 2012.

Pasajul Mihai Bravu- Începere lucrări: ianuarie 2011 Termen: ianuarie 2012 Întârziere: 4 luni


Pasajul Mihai Bravu. Este o investiţie propusă de primarul Sorin Oprescu. Şantierul a fost deschis în ianuarie 2011, iar lucrarea trebuia finalizată în termen de un an. În acest moment, pasajul suprateran are patru luni de întârziere, însă nu e făcut nici pe jumătate. Click! estimează că acesta va fi gata abia peste 12 luni.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: