Sat din Argeş, terorizat de urşi. Localnicii cer ca animalul să fie împuşcat după ce a omorât un cal

Ultima actualizare:

    Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Locuitorii din Burghea de Jos sunt de-a dretul înspăimântați și se tem chiar și pentru viața lor, după ce un urs le-a atacat animalele și a omorât un cal. Acum oamenii se roagă ca animalele sălbatice să nu intre peste ei în case și cer autorităților să-i protejeze cumva.

În urmă cu două nopţi, un cal a fost muşcat de un urs şi târât prin jumătate de sat. Animalul a încercat să se salveze și a alergat jumătate de kilometru cu ursul în spate, însă rănile provocate de sălbăticiune au fost prea grave. Astfel, calul atacat a agonizat ore bune până când autorităţile locale au găsit o asociaţie care să îl eutanasieze.

„La ecvine nu am văzut niciodată asemenea răni. Leziunile sunt, din păcate, aducătoare de moarte. Singura soluţie pentru el este eutanasia”, a declarat Maria Popescu, medic veterinar, conform observatornews.ro.

Localnicii sunt îngroziți. Nu ştiu cum să-şi mai ascundă animalele şi se tem că, la un moment dat, urşii vor intra peste ei în case. Ursul care a atacat în urmă cu două nopți era unul dintre exemplarele monitorizate, spun sătenii. Autorităţile locale susţin că în zona Bughea de Jos au fost relocaţi urşi din Hunedoara, care s-au apropiat tot mai mult de sate. Acest atac este printre cele mai violente, iar autorităţile nu au soluţii. Pădurarii nu pot interveni şi nu pot împuşca ursul pentru că satul nu este zonă intravilană.

Azi-noapte, un RO-ALERT a fost emis în aceeaşi zonă. Ursul a ajuns din nou în apropierea caselor şi a făcut mai multe pagube. Localnicii cer ca ursul să fie împuşcat, dar acesta este protejat de lege. 

Citește și: 

Un bărbat a fost atacat și rănit de un urs, pe o pășune din Harghita

Bărbatul desfigurat de urs, după atacul de la stâna din Harghita, operat timp de 7 ore. Reacția lui Tanczos Barna

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net