Scandal în Camera Deputaților. Dragnea și Iordache au fost sau nu revocați?

Ultima actualizare:

    Opoziția a cerut revocarea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputațilorfoto: arhiva Click!
Opoziția a cerut revocarea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputațilorfoto: arhiva Click!

Ședință controversată miercuri la Camera Deputaților. Reprezentanții opoziției au cerut revocarea președintelui Liviu Dragnea și a vicepreședintelui Florin Iordache, invocând pierderea majoritații de către PSD-ALDE. S-a votat prin ridicarea mâinii, însă Iordache a suspendat ședința din lipsă de cvorum, așa că scandalul s-a încheiat nedecis.

Introducerea pe ordinea de zi a două proiecte de revocare din funcția a președintelui Liviu Dragnea și a vicepreședintelui Florin Iordache a fost solicitată de liderul PNL Raluca Turcanu. Iordache, cel care conducea ședința, a refuzat să supună la vot propunerile PNL afirmând că acestea sunt neregulamentare. Au urmat luări de cuvânt timp de o oră și jumătate și certuri pe tema regulamentului.

"În niciun caz nu voi supune votului", a spus Iordache, care le-a cerut liderilor de grup să vină la consultări. Iordache susține că cei de la PNL nu cunosc regulamentul. "Astăzi stăm pe procedură, să învățăm regulamentul. Nu pot supune la vot introducerea pe ordinea de zi dacă nu este unanimitate din partea liderilor de grup", a mai explicat Iordache.

Solicitarea PNL a venit în contextul în care patru deputați au părăsit PSD pentru a se alătura partidului lui Victor Ponta, lăsând astfel coaliția PSD-ALDE fără majoritate în Camera Deputaților.

PNL a amenințat cu greva parlamentară, Iordache a invocat lipsa de cvorum

RalucaTurcan a amenințat la un moment dat cu greva parlamentară. Florin Iordache a decis închiderea ședinței la ora 11.30, dar aceasta s-a reluat pentru vot final. Din lipsă de cvorum, ca urmare a unui boicot al opoziției, aceasta a fost suspendată.

Turcan a cerut și ca votul să se facă prin ridicare de mâini, întrucât au fost probleme cu sistemul electronic care "votează la dispoziția conducerii Camerei Deputaților." După ora 12, liderii opoziției au declarat la unison că cei doi șefi ai Camerei Deputaților au fost revocați. PNL, USR și PMP au invocat o decizie a CCR care spune că plenul este suveran, iar voința plenului a fost exprimată prin ridicarea mâinilor.

 „Majoritatea a fost spulberată”, a spus Raluca Turcan. „Toate partidele de opozițe - PNL, USR, PMP, Pro România, deputații neafiliați și minoritățile - au reușit să reinstituie democrația și respectul față de lege în această instituție atât de importantă”, a mai spus liderul grupului parlamentar liberal, citat de Digi 24.

„Astăzi s-a văzut că majoritatea nu mai există”, a adăugat Dan Barna. „Moțiunea de săptămâna viitoare devine cu adevărat o moțiune importantă”, a mai anunțat președintele USR.

Citește și:

Ce averi au politicienii. Tăriceanu deține șase apartamente, rudele i-au donat lui Dragnea un BMW X5

Facem haz de necaz! Cele mai tari bancuri despre Liviu Dragnea

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net