Scandal între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă din cauza concediului de odihnă

Ultima actualizare:

    Premierul nu l-a informat pe președinte că intră în concediufoto: arhiva Click!
Premierul nu l-a informat pe președinte că intră în concediufoto: arhiva Click!

Președintele Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constituțională după ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat că intră în concediu de odihnă și și-a desemnat singură înlocuitorul. Șeful statului spune că era sarcina lui să desemneze un interimar.

UPDATE Curtea Constituțională a României a anunțat că va analiza sesizarea președintelui în data de 14 august. Premierul Viorica Dăncilă va fi în concediu în perioada 6-13 august. Dăncilă și-a delegat atribuțiile, pentru această perioadă, vicepremierului Paul Stănescu.

Președintele Klaus Iohannis a cerut Curții Constituționale soluționarea unui conflict juridic de natură constituțională cu premierul Viorica Dăncilă. Motivul invocat este faptul că premierul și-a luat concediu delegându-i atribuțiile vicepremierului Paul Stănescu.„Rolul constituțional și specificul atribuțiilor prim-ministrului presupun ca acesta să își exercite atribuțiile permanent și neîntrerupt oriunde s-ar afla, inclusiv în vacanță. Însă, ori de câte ori acesta ar aprecia că se află într-o imposibilitate de a-și exercita atribuțiile, chiar și cu acest prilej, devin incidente prevederile constituționale referitoare la interimatul funcției de prim-ministru”, se arată în cererea președintelui, citată de Hotnews. Klaus Iohannis susține că premierul a omis să-i aducă la cunoștință „imposibilitatea de a-și exercita atribuțiile în perioada 6-13 august 2018”, împiedicând astfel acțiunea președintelui de a desemna un alt membru al Guvernului să exercite, cu caracter temporar, atribuțiile de prim-ministru prin emiterea unui act. „Prin această conduită, prim-ministrul a încălcat și prevederile art. 1 alin. (5) din Legea fundamentală în componenta sa referitoare la supremația Constituției, precum și principiul colaborării loiale, astfel cum a fost dezvoltat în jurisprudența Curții Constituționale”, se arată în sesizarea președintelui.

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net