Scandal la Therme! Nu intri dacă ești de etnie romă

Ultima actualizare:

    Bodyguarzii au umilit mai multe familii de romiFoto: adevarul.ro
Bodyguarzii au umilit mai multe familii de romiFoto: adevarul.ro

Mai multor etnici romi li s-a interzis accesul în complex fără un motiv anume. Aceste incedente au început să fie intens mediatizate. Compania care administrează acest centru invocă nerespectarea regulamentului de conduiotă, însă vizații spun că motivul este unul raslial. Consiliul Național de Combatare a Discriminării ar trebui să facă lumină în aceste cazuri.

Scandalul de la centrul de relaxare Therme București, izbucnit după ce două familii de romi au fost date afară din complex, nu a fost fără urmări, potrivit Adevărul. Consiliul Național de Combatere a Discriminării (CNCD) a declanșat o investigație, după ce a primit patru sesizări, pentru a stabili dacă responsabilii centrului se fac vinovați de discrimanre etnică.

Reclamanții susțin că stăteau la coadă pentru a-și achiziționa biletele de intrare la Therme, moment în care un grup de agenți de pază i-ar fi luat deoparte și le-ar fi spus că nu au voie să intri. Persoanele respective spun că au solicitat să stea de vorbă cu cineva din conducerea complexului pentru a li se da o explicație, însă li s-a spus că nimeni din conducere nu se află acolo, apoi au fost obligați să plece.

Șeful unei agenții guvernamentale, printre reclamanți

Printre persoanele care au sesizat CNCD în legătură cu centrul Therme se numără și Mihai Neacșu, manager al centrului Național de Cultură a Romilor „Romano Kher”, agenție care se află în subordinea Guvernului. El a fost umilit de bodyguarzii complexului de relaxare, care l-au dat afară fără motiv. Incidentul s-a produs pe 23 ianuarie 2016.

„Eram cu doi cumnaţi şi un nepot în vârstă de 11 ani. Am ajuns acolo pe la 9.00 seara. Nu am apucat să ne luăm bilete de intrare, am fost opriţi de bodyguarzi cu strigături de genul «băi tată!». Iniţial, am crezut că nu ni se adresează nouă şi nu am reacţionat. Au strigat mai tare, apoi au venit mai mulţi paznici şi ne-au blocat drumul. Au spus că nu avem acces în centrul de relaxare. Am întrebat de ce, iar unul dintre ei a zis că au directivă să nu ne lase să intrăm şi nu vrea să-şi piardă serviciul. Directiva era ca unii romi să nu fie lăsaţi în centru. Nu ştiu cum stabilesc care au acces şi care nu“, a povestit Mihai Neacşu, pentru ziarul Adevărul.

Citește mai multe pe adevărul.ro

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net