Scandal pe RCA! Plata se face mai târziu pentru păgubiți

Ultima actualizare:

    Șoferul păgubit în urma unui accident rutier poate fi despăgubit legal în 40 de zile
Șoferul păgubit în urma unui accident rutier poate fi despăgubit legal în 40 de zile

Reprezentanții service-urilor sunt scandalizați de noua lege a polițelor de RCA. Aceștia spun că atât ei, cât și șoferii sunt dezavantajați, în primul rând, din cauza faptului că perioada pentru plata despăgubirilor a crescut de la 10 la 40 de zile.

Praf în ochi pentru omul de rând. Asta spun patronii de ateliere service că este de fapt legea prin care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ar face ordine în această piață. ”Asociația Societăților de Service Auto Independente (ASSAI) este profund îngrijorată de forma și modul în care o lege extrem de importantă cu impact asupra a șase milioane de proprietari de autovehicule și asupra multor piețe și industrii impactate a putut fi adoptată de către Parlament. Dincolo de modul caragialesc în care au decurs dezbaterile din Camera Deputaților, faptul că avem în sfârșit o lege a RCA-ului este foarte bine, păcat că aceasta conține prevederi care vor afecta peste 270. 000 de pagubiți în fiecare an. Termenul de plată a despagubirii a fost majorat de patru ori, de la 10 zile la 40 de zile. Este ca și cum ai încerca să stingi un incendiu cu benzină”, a decalarat Cristian Muntean, presedintele ASSAI.

Service-urile cer ajutor de la președinte

O altă problemă ridicată de acesta se referă la faptul că plata despăgubirilor este stablită în baza prețurilor de referință.

”În condițiile în care în România nu există un sistem de prețuri referință pentru bunuri și servicii, raportarea la el atunci când vine vorba despre calculul despagubirilor este absolut utopică”, a  conchis Muntean, care a   anunțat că a trimis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis, în speranța că va acesta va interveni.

ASF a elaborat legea RCA, intrată în vigoare săptămâna trecută, prin care au stabilite tarife de referință și tarife maximale pe care le pot percepe asiguratorii, în funcție de vârsta șoferului și de motorizarea mașinii. Din păcate, acestea nu sunt obligatorii, ci doar orientative.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net